Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Bratislavská župa spustila unikátny mapový portál

Dátum: 13.10.2020
Autor: Jana Vedejová
Počet videní: 1205
Bratislavská župa spustila unikátny mapový portál

Na novom mapovom portáli Bratislavskej župy nájdete územný plán, stredné školy, kultúrne zariadenia, cyklotrasy a mapy lesov.

Na novom mapovom portáli Bratislavskej župy nájdete územný plán, stredné školy, kultúrne zariadenia, cyklotrasy a mapy lesov.

Predseda BSK Juraj Droba uviedol, že obyvatelia už nebudú odkázaní na roztrieštené informácie na rôznych webových stránkach,  ale všetko chcú poskytnúť na webovej adrese BSK. Pre obyvateľov kraja preto spustili nový mapový portál, kde je možné nájsť na jednom mieste územný plán, župné zariadenia, envirohub, akčný plán na ochranu lesov, ale aj cyklotrasy či tipy na výlety. Využili na to existujúci župný portál www.BratislavskyKraj.sk, ktorý je obľúbeným informačným zdrojom pre obyvateľov kraja. Od svojho spustenia na jar tohto roku dosiahol už viac ako tri milióny vzhliadnutí.

Pre obyvateľov nášho kraja sú k dispozícií interaktívne výkresy úplného znenia Územného plánu kraja a Mapa zariadení, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavskej župy. Tieto zariadenia je možné na mape jednoducho vyhľadávať a zistiť aktuálne informácie, napríklad opatrenia na zamedzenie šírenia koronavírusu.

Pod záložkou Krajina sa nachádza enviroHUB BSK, ktorý okrem poskytovania informácii v oblasti environmentálného vzdelávania a osvety, umožňuje zapojeným organizáciám pomocou formulára pridávať projekty a udalosti v oblasti environmentálnej výchovy. Ďalej môžu návštevníci nahliadnuť do priestorovej štruktúry lesov na území BSK, ktorá bola spracovaná v dokumente Akčný plán na presadzovanie lesov na území Bratislavského samosprávneho kraja v zmysle Memoranda o spolupráci a spoločnom postupe pri ochrane lesov.

Témy Cyklistika a Cestovný ruch rozprávajú príbehy pomocou máp z dielne Slovenského domu Centrope „Cykloturistika pri Dunaji“ a „Splav Malého Dunaja“. 

Pod záložkou Zdravie je zverejnená webová mapa, ktorá umožňuje vyhľadať a zobraziť lekárne, výdajne zdravotníckych pomôcok, zariadenia ambulantnej pohotovosti a agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti na území Bratislavského samosprávneho kraja.

Mapový portál je k dispozícii na internetovej adrese mapy.bratislavskykraj.sk.

(Zdroj: www.bratislavskykraj.sk)

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.