Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Už zostávajú len tri dni na elektronické sčítanie sa!!!

Dátum: 29.03.2021
Autor: Devínska Nová Ves
Počet videní: 839
Už zostávajú len tri dni na elektronické sčítanie sa!!!

K 29. 3. 2021 je sčítaných 14959 Devínskonovovešťanov, čo je 84,56 %

Sčítanie je pre obyvateľa povinné

Pripomíname, že sčítanie obyvateľov je zo zákona povinné. Zákon o sčítaní pozná aj sankcie za nesplnenie si povinnosti. Obyvateľovi môže byť udelená pokuta obcou od 25 do 250 eur. Všetci obyvatelia Slovenska majú povinnosť sčítať sa vyplnením elektronického formulára.

Pod pojmom obyvateľ sa v tomto prípade rozumie každý, kto má na Slovensku trvalý, prechodný, ale aj tolerovaný pobyt. Sčítať sa je povinný aj občan Európskej únie, ktorý má na území Slovenska obvyklý pobyt a obyvatelia tretích krajín, ktorí majú na Slovensku trvalý, prechodný alebo tolerovaný pobyt.

Sčítať neplnoleté osoby, teda deti, je povinný rodič, respektíve zákonný zástupca.

Výsledky sčítania obyvateľov za Slovensko k 26. 3. 2021

Doteraz sa sčítalo viac ako 78 % obyvateľov, čo predstavuje viac ako 4 400 000 sčítaných. Po piatich týždňoch sčítania má Slovensko obce a mestá, kde sčítanie excelentne napreduje, ale aj obce a mestá, ktoré sa budú musieť sústrediť na zabezpečenie asistovaného sčítania, aby mohli hovoriť o úspešnom sčítaní.

Bratislava

V hlavnom meste Bratislava sa sčítalo 78 % obyvateľov. Z mestských častí výrazne v sčítaní napredujú malé mestské časti, ako sú Jarovce (92 %), Čunovo (85 %) a Rusovce (84 %), ale aj Devínska Nová Ves (82 %), Záhorská Bystrica (81 %), Lamač a Vajnory (obe 80 %). Menej sčítaných ako je krajský priemer eviduje mestská časť Nové Mesto (76 %) a Staré Mesto – len 69,5 % sčítaných obyvateľov.

zdroj: Štatistický úrad SR

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.