Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Dotácie pre futbalistov

VIDEO
Dátum: 28.05.2021
Autor: Devínska Nová Ves
Počet videní: 741
Dotácie pre futbalistov

Rozhovor s predstaviteľmi klubov Lokomotíva DNV a FMK DNV.

V Bratislavskej regionálnej dotačnej schéme uspeli so svojimi so svojimi projektami aj organizácie z Devínskej Novej Vsi. V kategórií šport dostali finančnú podporu futbalisti z Lokomotívy a FMK Devínska Nová Ves.

V prípade Lokomotívy Devínska Nová Ves dosiahla výška dotácie od bratislavského samosprávneho kraja 1000€. Pýtali sme sa preto prezidenta klubu pána Roberta Kačeňáka, na aké účely tieto peniaze použije a či bude táto suma pre našich futbalistov postačujúca. Pán Kačeňák nám povedal : "Dotáciu určite využijeme, stačiť nám určite nebude" čiastka totiž predstavuje trištvrte percenta z ročného rozpočtu Lokomotívy.

V prípade FMK Devínska Nová Ves tvorí čiastka z regionálnej dotácie na šport sumu 1500€. Ako sa vyjadril pán Martin Kaniak z klubu FMK DNV, samotné kluby nedostanú plnú časť požadovanej dotácie, ale len určitú sumu, na ktorú podľa BSK majú nárok. Predstaviteľa klubu sme sa tiež pýtali ako naloží s touto dotáciou a aký je ich plánovaný rozpočet na najbližšie roky.

Samotní predstavitelia oboch klubov  sa vyjadrili, že väčšina peňazí z poskytnutých dotácií pôjde na dokúpenie futbalových pomôcok ako sú futbalové lopty, dresy a podobne. Časť z týchto peňazí použijú aj na prenájom umelých plôch a v neposlednom rade aj na náklady na dopravu. Po vyčerpaní príshlušných dotácií musia športové kluby doložiť, na aké účely peniaze použili.

Viac informácií o dotáciach a našich futbalových kluboch sa dozviete v nižšie priloženom videu.

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.