Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Hry v DPOH: Dejepis alebo Odkedy to hráme?

Dátum: 11.06.2021
Autor: Jana Vedejová
Počet videní: 508
Hry v DPOH: Dejepis alebo Odkedy to hráme?

Štvrtý diel obľúbenej diskusnej talkshow

Štvrtý diel obľúbenej diskusnej talkshow - Hry v DPOH, z dielne Bratislavského kultúrneho a informačného strediska, sa bude niesť v znamení histórie. Pozvanie moderátorky Zuzany Kovačič Hanzelovej tentokrát prijali: Sandra Polovková – riaditeľka organizácie Post Bellum a Marek Fašiang – herec a vyštudovaný právnik.

 "Myslím si, že dejiny vedia ovplyvniť aj našu budúcnosť," hovorí Sandra Polovková, riaditeľka občianskeho združenia Post Bellum SK, ktoré vyhľadáva a dokumentuje spomienky pamätníkov kľúčových momentov 20. storočia. Prečo je dôležité spoznať dejiny? Prečo sa herec Marek Fašiang rozhodol študovať právo a aký vzťah má k historickým knihám? Prečo sa dejiny opakujú? Pozvanie do relácie prijala aj obľúbená skupina reprezentujúca kultúrnu pestrosť minulosti Bratislavy Preßburger Klezmer Band, ktorá predstaví výnimočnú klezmer hudbu v jazyku jidiš.

O dôležitosti našej histórie sa dozviete 14. júna o 19.00 v ďalšej časti Hier v DPOH. Sledovať ich môžete online na Facebooku Divadla P. O. Hviezdoslava, hlavného mesta Bratislava a mediálneho partnera - Denníka N.

Ďalšie diely Hier v DPOH už budú s divákmi v divadle v druhej polovici júla a v auguste. Všetky informácie budú čoskoro dostupné na www.dpoh.sk.

 

Predošlé diely Hry v DPOH si môžete pozrieť na youtube.

  1. diel relácie: Hry v DPOH #1 umelecká výchova

https://www.youtube.com/watch?v=oMnvR5BdvLo

  1. diel relácie Hry v DPOH #2 prírodoveda

https://www.youtube.com/watch?v=UhJa9CXrdAI

  1. diel relácie Hry v DPOH #3 slovenský jazyk

https://www.youtube.com/watch?v=LhqEva88JWs

 

Zdroj. BKIS

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.