Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Úspešný záver sezóny našich futbalistov

Dátum: 22.06.2021
Autor: Devínska Nová Ves
Počet videní: 990
Úspešný záver sezóny našich futbalistov

Na fotografii je momentka z krásneho gólu Patrika Borisa.

Bratislava - V poslednom 15. kole 3. futbalovej ligy Bratislava, privítala domáca Lokomotíva Devínska Nová Ves súpera SFC Kalinkovo. Pred zápasom bolo známe rozhodnutie  výkonného  výboru Bratislavského futbalového zväzu, že sa tento rok z ligy vypadávať do nižšej súťaže nebude, a tak sa zápas tímov zospodu tabuľky mohol niesť v pokojnom a uvoľnenom duchu.

Po minulotýždňovej prehre s futbalistami z klubu TJ Rovinka, nastúpili domáci v takmer plnej zostave s chuťou vyhrať a odčiniť nepríjemnú prehru. Domáca „Lokomotíva“ sa chcela so svojimi fanúšikmi rozlúčiť predvedenou hrou a dať víťaznú bodku za sezónou. 

Poďme sa pozrieť na samotný priebeh zápasu.

Po aktívnom úvode domácich, ktorí na začiatku zápasu súpera takmer k ničomu nepustili, prišla zaslúžená odmena. Krásny gól Borisa, ktorý v 14. minúte po vydarenej akcii z rohového kopu vymietol šibenicu hosťujúceho brankára. Po góle mala Devínska naďalej hernú prevahu, ktorá vyústila do viacerých sľubných šancí,  ale gól nepadol. Ku koncu 1. polčasu sa hra vyrovnala, ale skóre zostalo nezmenené a tak odchádzali naši futbalisti do šatní s lepším pocitom a vedením 1 : 0.  Druhý polčas sme tiež začali aktívnejšie a treba povedať, že tréner Rastislav Boris mal šťastnú ruku na striedanie. Po krásnej prihrávke nášho kapitána „Hanyho“, prišla efektná zasekávačka od striedajúceho Haníka, ktorý po 2. minútach na ihrisku v jasnej šanci nezaváhal a Lokomotíva viedla 2 : 0. Po strelenom góle domáci kontrolovali hru a udržali skóre zápasu až do záverečného hvizdu. Treba športovo uznať, že domáci futbalisti boli v tomto zápase jednoznačné lepším tímom, čo dokazuje aj fakt, že súpera z Kalinkova nepustili  ani k jednej strele na bránu a sami sa dostali do nespočetného množstva veľkých príležitostí.

Reštart súťaže po dlhej polročnej pauze priniesol zlepšené výsledky našich futbalistov z FCL, ktorí sa nakoniec z nepopulárneho posledného miesta vyšvihli o 4 priečky nahor na konečné 13. miesto. Po úspešnej jarnej časti nám výsledky aj predvedená hra ukázali, že do budúcej sezóny máme rozhodne na čom stavať.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.