Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Jesenná deratizácia v Devínskej Novej Vsi

Dátum: 26.09.2021
Autor: Admin
Počet videní: 868
Jesenná deratizácia v Devínskej Novej Vsi

Miestny úrad Bratislava-Devínska Nová Ves oznamuje, že v dňoch 15. 10. 2021 – 31. 10. 2021 bude v Devínskej Novej Vsi vykonaná pravidelná jesenná deratizácia verejných priestranstiev a budov vo vlastníctve a správe MČ Bratislava-Devínska Nová Ves. Upozorňujeme týmto občanov, aby zvýšili opatrnosť pri dohľade nad hrajúcimi sa deťmi a pri venčení psíkov, aby nedošlo k nežiaducemu kontaktu s jedovatou látkou.
Na vykonanie celoplošnej jesennej deratizácie na území všetkých obcí Bratislavského samosprávneho kraja vyzýva Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava obce, fyzické osoby - občanov aj podnikateľov a právnické osoby. 

VÝZVA

Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava vyzýva na uskutočnenie preventívnej celoplošnej deratizácie na území Bratislavského kraja. Jediným efektívnym spôsobom regulácie populácií škodlivých hlodavcov je pravidelná celoplošná deratizácia, vykonávaná najmenej dvakrát do roka biocídnymi prípravkami, určenými a schválenými na tento účel. Celoplošná jesenná deratizácia na území všetkých obcí Bratislavského samosprávneho kraja sa má vykonať v období

01. 10. 2021 – 30. 11. 2021

s povinnosťou pre:

  • obce, ktoré vykonajú deratizáciu v objektoch a na verejných priestranstvách v správe alebo vlastníctve obcí,
  • fyzické osoby - podnikatelia a právnické osoby, ktoré vykonajú deratizáciu v ich alebo nimi spravovaných objektoch, kanalizačných a kolektorových rozvodoch a areáloch určených na podnikanie a bývanie, vrátane objektov školských, zdravotníckych, športovo-rekreačných, telovýchovných a kultúrnych zariadení, zariadení sociálnych služieb, bytových a polyfunkčných domov, administratívnych budov, skladov i skládok odpadov; fyzické osoby – podnikatelia a právnické osoby deratizáciu uskutočnia prostredníctvom opráv-nených firiem disponujúcich odbornou spôsobilosťou na vykonávanie činnosti: regulácia živočíšnych škodcov prípravkami určenými na profesionálne použitie,
  • fyzické osoby – občania, ktoré vykonajú deratizáciu na pozemkoch a v objektoch využívaných na chov hospodárskych zvierat a v prípade známok výskytu hlodavcov aj v pivničných a prízemných priestoroch rodinných domov a objektov určených na bývanie; fyzické osoby – občania môžu deratizáciu vykonať aj svojpomocne; v obchodnej sieti sú dostupné biocídne prípravky v malospotrebiteľských baleniach, ktoré sú určené a schválené na predmetný účel.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.