Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Jubileum Činoherného klubu v DNV

VIDEO
Dátum: 28.09.2021
Autor: Veronika Mrvová
Počet videní: 297
Jubileum Činoherného klubu v DNV

Rozprávali sme sa so zakladateľmi predsedom Jakubom Abrahámom a umeleckou riaditeľkou Katarínou Želinskou.

Činoherný klub pôsobiaci v Devínskej Novej Vsi oslavuje 10. výročie. Jeho tvorcovia a zakladatelia spomínajú na začiatky Činoherného klubu, ktorý rozbiehali ako študenti a celý čas klub viedli na profesionálnej úrovni.

Aké je to hrať ako kolega so svojou profesorkou herectva? Jakub Abrahám a Katka Želinská spomínajú na začiatky kedy mali menší ostych a však časom sa z nich stávajú priatelia.

Katka Želinská, umelecká riaditeľka Činoherného klubu v DNV, priblížila pripravovanú hru s názvom SRDEČNE VÁS VÍTAME, ktorá bude mať premiéru v Činohernom klube v Istracentre 16. októbra o 19:00. Pozívajú všetkých, ktorí majú radi divadlo a chcú sa smiať. Druhá premiéra sa bude konať v Štúdiu L+S 30.10. a dúfame, že sa dostaneme aj k reprízam. Činoherný klub so svojimi predstaveniami pochodilo celé Slovenko.

Ako zbiera inšpiráciu k tvorbe divadelných predstavení Kartka Želinská? Čomu sa venuje riaditeľ Jakub Abrahám, keď práve nie je riaditeľom? Čomu sa okrem herectva venujú ostatní herci Činoherného klubu? Ako sa financuje takéto divadlo? 

Všetko a ešte o malý kúsok viac sa dozviete v Kresle pre hosťa s Činoherným klubom. 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.