Sladké aj slané z pekárne...
Pekári spia najviac 5-6 hodín denne
Recepty z novej pekárne na Eisnerovej ulici majú za sebou 5 generácií trvajúcu tradíciu. Srbskí bratia prišli na Slovensko za lepšími podmienkami z Rumúnska. Pekáreň Emona sa otvorila iba na začiatku tohoto roka. Recepty si predávajú z generácie na generáciu už jedno storočie. V Rumunsku pracovali celá rodina ako pekári 14 rokov. Jedná sa o 5 bratov. Všetci sú pekári. Časom sa tam zhoršila situácia a tak prišli na Slovensko.
Všetky výrobky, ktoré predávajú sami aj vyrábajú. Pekárske remeslo sa v ich rodine dedí z otca na syna. Rodina Likajovcov vlastní aj pôvodnú pekáreň v Srbskú, ktorá osláví 100 výročie založenia. Svoje pobočky majú už aj v Stupave a v Šamoríne.
Prečo si vybrali Devínsku Novú Ves?
"Keď som tu bol prvý krát ako turista, tak som navštívil hrad Devín. Páčilo sa mi tam a tak som sa začal túlať po okolí a nakoniec som tu v Devínskej našiel aj priestor na pekáreň. Tak som tu."
Každý deň začínajú už o 1 hodine ráno. Všetko robia čerstvé a ručne. Od rána čakájú kým cesto vykysne a potom začínajú piecť. Ponuka je naozaj pestrá. Presvedčte sa sami.
Video
Komentáre
Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.