Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Festival Pivný Janko nie je len o pití piva

GALÉRIA
Dátum: 08.10.2019
Autor: Devínska Nová Ves
Počet videní: 1901
Festival Pivný Janko nie je len o pití piva

Tretí ročník pivného festivalu sa konal 4. - 6. októbra neďaleko budovy Data centra – na parkovisku oproti budove Starej mýtnice. Počas trojdňového festivalu sme mohli ochutnať viac ako 30 rôznych druhov piva zo šiestich remeselných pivovarov.

Na aktuálny trend malých pivovarov reaguje aj Devínska Nová Ves, ktorá podujatie organizovala v spolupráci s OZ Zadobre.

Jeho tretí ročník sa konal 4. - 6. októbra neďaleko budovy Data centra – na parkovisku oproti budove Starej mýtnice. Počas trojdňového festivalu sme mohli ochutnať viac ako 30 rôznych druhov piva zo šiestich remeselných pivovarov. Medzi nimi aj Marzen – poddruh ležiaka, ktorý je varený len pri príležitosti mníchovského Oktoberfestu. i Prevádzkovatelia stánkov s jedlom za pivovarmi vôbec nezaostávali. Našli ste tu americké hotdogy, švajčiarske národné jedlo, klasické lokše a cigánsku z Grobu, donuty, fašírky, hamburgery či peruánsky street food. Festival Pivný Janko nie je zďaleka iba o pití a jedle. Ide o kultúrny, lokálny festival s kva- litným sprievodným programom. V rámci bohatého kultúrneho programu vystúpili mažoretky i domáci detský folklórny súbor Grbarčieta. Na svoje si prišli všetky vekové kategórie a postarané bolo aj o deti. Tie sa vyšantili na kolotočoch a zabavili s Tomom a Elou. V rámci sprievodných akcií sa do programu zapojili aj tí najaktívnejší účastníci, pre ktorých bola veľkou výzvou lekcia správneho čapovania, alebo súťaž o najrýchlejšie vypitie piva, či držanie pivného krígla. Ďalší ročník plánujú organizátori OZ Za- dobre a Cheers Bar &Coffee budúci rok v máji. 

Jana R.

Za finančnú podporu podujatiu ďakujeme 

logo_A_CMYK_300_dpi   

 

CORA_GEO_H1F_CMYK

 

 

Projekt Pivný festival bol spolufinancovaný z dotačného mechanizmu Bratislavského samosprávneho kraja - Individuálne dotácie, ktorý na podporu podujatia vyčlenil príspevok vo výške 1000 €.