Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Karpatská Regionálna FootGolfová Liga

Dátum: 09.04.2021
Autor: Devínska Nová Ves
Počet videní: 721
Karpatská Regionálna FootGolfová Liga

CARPATHIANS REGIONAL FOOTGOLF LIGA

V čase reštrikcií a zákazu konania športových kolektívnych kontaktných súťaží na amatérskej úrovni, kedy je možné trénovať iba individuálne a v prírode na otvorenom priestranstve s dostatočným odstupom, bude zahájená nová súťaž CARPATHIANS REGIONAL FOOTGOLF LIGA (Karpatská Regionálna FootGolfová Liga).


Je to regionálna, nadokresná footgolfová liga organizovaná klubom 1. SFGK Carpathians Slovakia so súhlasom Slovenskej FootGolfovej Asociácie pre neregistrovaných a všetkých registrovaných hráčov SFGA a klubov. Má štatút samostatnej nižšej regionálnej súťaže, hráči sa môžu následne zapojiť s klubom 1. SFGK Carpathians Slovakia do najvyšších slovenských súťaží Slovenská FootGolfová Tour a Slovenský FootNaším cieľom je podporiť športovanie na čerstvom vzduchu v areáli footgolfového ihriska bez rozdielu veku a pohlavia. Preto chceme otvoriť FootGolf záujemcom, ktorí doteraz súťažne FootGolf nehrali a takto sa im otvára možnosť hrať súťažne na regionálnej úrovni. Liga je primárne určená slovenským hráčom, ale sa môžu zúčastniť hráči bez rozdielu štátneho občianstva a trvalého pobytu, teda aj cudzinci žijúci alebo pracujúci na Slovensku.


Miesto konania súťaže bude FootGolfový areál Chorvátsky Grob - Čierna Voda, hotel Agatka.
Počet kôl ligy budú 4 v období máj - október 2021. Jednotlivé kolá sa odohrajú v čase, keď ich bude možné usporiadať v rámci uvoľnenia zdravotných opatení a budú vopred oznámené.


Kategórie budú rovnako štyri: Muži, Ženy, Deti do 13 rokov, Juniori 14 - 18 rokov.
Súťažiť tak môžu celé rodiny. Po každom kole budú vyhlásené výsledky kategórií. Po poslednom kole budú vyhlásené celkové výsledky za všetky štyri kolá a vyhlásení víťazi s umiestnenými do 3. miesta. Každý účastník, ktorý absolvuje aspoň tri kolá obdrží šiltovku a pamätnú medailu CARPATHIANS REGIONAL FOOTGOLF LIGA.


Záujemcovia o účasť v súťaži môžu registrovať zaslaním žiadosti na e-mail: karpatliga@protonmail.com, tel. 0917 218 579, pričom obdržia ďalšie ištrukcie.


V apríli je možné spoločne s hráčmi klubu 1. SFGK Carpathians Slovakia absolvovať tréningy na footgolofovom ihrisku Čierna Voda. 1. SFGK Carpathians Slovakia môže na požiadanie po dohode zabezpečiť aj organizovanie firemného teambuilduingu.


FootGolfová výstroj hráča na oficiálne turnaje okrem tréningov je nasledovná: čiapka so šiltom, polo dres s límcami, golfové krátke nohavice s vreckami po bokoch, vzadu a putkami na opasok, ženy môžu mať sukne, štucne, turfky/tenisky (zakázané kopačky so štupľami), vlastná lopta, v prípade chladného počasia môže byť mikina, tepláková bunda, vesta, v prípade dažďa bunda s kapucou, ale na drese.


Odporúčané lopty na FootGolf: Jabulani 2010, Speedcell 2011, Teamgeist 2006, Europass/Terrapass 2008, Tango 12, samozrejme všetky iné lopty veľkosti č. 5.


Viac tu: Základné pravidlá
Pravidlá EN sa nachádzajú TU
Pravidlá SK sa nachádzajú TU


Tešíme sa na vašu účasť a veríme, že rozšírite rady footgolfových nadšencov na Slovensku.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.