Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Letné kiná s Istra Centrom

Dátum: 16.07.2021
Autor: Jana Vedejová
Počet videní: 1474
Letné kiná s Istra Centrom

Prvé letné kino už DNES s filmom PULP FICTION od 21.00 h.

6 letných kín pre vás pripravilo Istra Centrum aj v roku 2021. Konať sa budú "open-air" na nádvorí knižnice. Komédie, krimi, drámy, fantasy a rozprávky. Každý divák si príde na svoje!

16.7.2021 /pia/ 21.00 – 21.30 h (resp. po zotmení)
PULP FICTION

Krimi / Dráma, USA, 1994, 154 min

Obsadenie: Uma Thurman, John Travolta, Samuel L. Jackson, Samuel L. Jackson, Harvey Keitel, Tim Roth, Bruce Willis

Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) a Vincent Vega (John Travolta) sú dvaja nájomní vrahovia, ktorí majú získať späť kufrík ukradnutý ich zamestnávateľmi, mafiánskemu bossovi Marsellu Wallacovi (Ving Rhames). Neskôr Wallace požiada Vincenta, aby zobral jeho ženu Miu (Uma Thurmanová) na večeru, pretože on sám potrebuje na pár dní odísť z mesta. Butch Coolidge (Bruce Willis) je starnúci boxer, ktorého Wallace podplatil, aby prehral svoj budúci zápas. Honey Bunny a Pumpkin (Amanda Plummerová a Tim Roth) sú mladí a zamilovaní pár zlodejov, ktorí usúdia, že potrebuje zmeniť miesto činu. Životy týchto zdanlivo nesúvisiacich postáv skladajú dohromady mozaiku vtipných, bizarných a nežiaducich udalostí.

 

23.7.2021 /pia/ 21.00 – 21.30 h (resp. po zotmení)
Trollovia: Svetové turné

Animovaný / Dobrodružný / Komédia / Rodinný / Fantasy / Muzikál, USA, 2020, 91 min

Princezná Poppy, stopercentná trolia klaďaska z úspešného prvého dielu, sa v druhom stala kráľovnou, ale našťastie ju to nijako nepoznamenalo. Vo svojom kráľovstve vládne spevom, tancom a ľavou zadnou, lebo panovať v krajine, v ktorej nie sú žiadne problémy, je úplná hračka. Princeznin svet by sa aj naďalej pokojne pohupoval v popovom rytme, keby jedného dňa nedošlo k šokujúcemu odhaleniu – popoví Trollovia nie sú jediní obyvatelia planéty! Žijú na nej ďalšie trolie kmene, a tie vyznávajú rôzne hudobné štýly. A tak sa zoznámime s Techno Trollmi, Country Trollmi a dokonca s Trollmi Rockovými!

Tým rockovým vládne kráľovná Barbara a drsne uprednostňuje nielen tvrdšiu muziku ale aj predstavu, že rock je jediná správna hudba a mala by preto znieť na celej planéte. A toto už nie je problém, ktorý by Poppy mohla zvládnuť objatím a milou pesničkou. Preto sa spoločne so svojím najväčším kamošom Vetvošom vyberie na hudbyplnú púť do neprebádaných končín kráľovstva, aby našla spôsob ako zastaviť rockovú kolegyňu skôr, než svet úplne ovládnu gitarové riffy.

 

30.7.2021 /pia/ 21.00 – 21.30 h (resp. po zotmení)
Čo sme komu zase urobili

Komédia, Francúzsko, 2019, 98 min

Obsadenie: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Elodie Fontan, Frédérique Bel, Julia Piaton, Noom Diawara

Claude a Marie Verneuilovi čelia novej kríze. Ich štyri dcéry a ich manželia, David, Rachid, Chao a Charles, sa rozhodli opustiť Francúzsko. Každý z nich k tomu má dobrý dôvod. Ale čo rodičia? Tí urobia všetko preto, aby im mladí neodišli niekam na druhý koniec sveta. Pokračovanie úspešnej francúzskej komédie vás opäť zaručene rozosmeje.

Claude a Marie Verneuilovi, milovníci starého dobrého Francúzska a teda aj správny malomeštiaci, sa tak trochu s ťažkým srdcom zmierili s tým, že sa ich dcéry vydali za mužov rozličných pôvodov a podarilo sa im prekonať všetky ich zakorenené predsudky. Ale teraz čelia novej kríze. Ich štyria švagrovia Rachid, David, Chao a Charles sú odhodlaní z rôznych dôvodov opustiť Francúzsko. Ale ako k tomu prídu práve Cloude a Marie Verneuilovi? Ich obavy, že sa z ich blízkosti rozbehnú po celom svete dcéry aj vnúčatá, ich vedie k vymýšľaniu najrôznejších dôvodov ako ich vo Francúzsku všetkých udržať. A to najlepšie tak, že im dokážu, že Francúzsko je tou najúžasnejšou krajinou na svete. A to aj napriek tomu, že na ňu obaja do tejto chvíle s veľkou chuťou nadávali.

 

6.8.2021 /pia/ 20.30 – 21.00 h (resp. po zotmení)
Šarlatán

Životopisný / Dráma, Česko / Írsko / Poľsko / Slovensko, 2020, 118 min

Obsadenie: Ivan Trojan, Josef Trojan, Juraj Loj, Daniela Voráčková, Melika Yildizová, Jaroslava Pokorná, Jiří Černý, Miroslav Hanuš, Tomáš Jeřábek, Martin Myšička, František Trojan, Václav Kopta, Jan Budař, Martin Sitta, Jan Vlasák

Príbeh je inšpirovaný skutočnými osudmi liečiteľa Jana Mikoláška, na ktorého sa v priebehu niekoľkých desaťročí obracali s prosbou o pomoc státisíce ľudí zo všetkých spoločenských vrstiev vrátane najvýznamnejších osobností politického a kultúrneho života. Mikolášek je človek bez odborného lekárskeho vzdelania, ale s nevšedným a nevysvetliteľným nadaním diagnostikovať a pomocou byliniek liečiť choroby, s ktorými si ani doktori nevedia rady. Jeho mimoriadne schopnosti sú však vykúpené bojom s vlastnými démonmi. Liečiteľstvo je jeho vnútornou spásou a ochranou pred sebou samým…

 

(Pozor zmena – namiesto filmu Vpred budeme premietať film Snežný chlapec!)
13.8.2021 /pia/ 20.30 – 21.00 h (resp. po zotmení)
Snežný chlapec

unnamed-9

Animovaný / Komédia / Fantasy, USA, 2019, 97 min

Dievča s exotickým menom Yi je typická puberťáčka, ktorá má problém zapadnúť do kolektívu, pretože jej okolie buď nerozumie, alebo ju príšerne vytáča. Útechu nachádza v bunkri na streche svojho domu, kde sa na svet dá pozieť z nadhľadu. Jedného dňa však vo svojom útočišti objaví obrovskú bielu chlpatú guľu, z ktorej sa vyliahne mladý yetti, snežný chlapec, ktorého Yi začne oslovovať menom Everest. Nie je to náhoda, najvyššia hora sveta je totiž domovom týchto bájnych himalájskych monštier a mladý yetti netúži po ničom inom, než sa vrátiť späť domov. Lenže ako má tento mýtmi opradený tvor prejsť stovky kilometrov, bez toho aby si ho niekto všimol? Diskrétnosť je totiž dôležitá aj kvôli tomu, že po ňom pátra bohatý zberateľ kuriozít Burnish, ktorý ho už raz chytil ale jeho neschopní zamestnanci ho nechali ujsť. Pomocnú ruku Everestovi podáva práve Yi so svojimi dvoma kamarátmi. Odmenou za odvážne rozhodnutie sprevádzať snežného chlapca domov im bude napínavá cesta plná zábavy, dobrodružstva a zázrakov, vedúcich až na najvyššie miesto na Zemi.

 

20.8.2021 /pia/ 20.30 – 21.00 h (resp. po zotmení)
Bábovky

Romantický / Dráma / Komédia, Česko / Slovensko, 2020, 97 min

Obsadenie: Ondřej Vetchý, Lenka Vlasáková, Jana Plodková, Marek Taclík, Barbora Poláková, Táňa Pauhofová, Rostislav Novák, Jiří Langmajer, Denisa Biskupová

Príbehy hrdinov filmu Bábovky nám ukážu, že niektoré stretnutia môžu navždy zmeniť život. Všetci sme totiž prepojení. Vzťahmi, prácou, náhodami, nenávisťou či láskou. Sme súčasťou komplikovanej siete, utkanej z emócií, medzi ktorými nechýba humor, irónia, bolesť, napätie a pochopiteľne láska a vášeň. Bábovky popisujú súčasné partnerské a rodinné vzťahy, ukazujú zábavné a trefné situácie z každodenného života, ktoré pozná a prežíva každý z nás.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.