Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Mliečny expres v Devínskej Novej Vsi

Dátum: 20.07.2021
Autor: Jana Vedejová
Počet videní: 2320
Mliečny expres v Devínskej Novej Vsi

Každý pondelok v Devínskej Novej Vsi od 15.15 do 18.00 h

Mliečny expres ponúka výrobky zo slovenských fariem: Plachtinská farma Baránek, Pružina, Kozia farma Michalov dvor, Domáce dobroty Gašparík, včelárstvo Blaško

Devínska Nová Ves

KAŽDÝ PONDELOK

15.15 h   Janšáková
15.30 h   MÚ na Grbe   
15.50 h   na Vyhliadke
16.00 h  parkovisko P. Horova

lactovito2

Prečo piť čerstvé surové mlieko?

Pod pojmom čerstvé surové mlieko sa rozumie mlieko, ktoré nebolo podrobené žiadnemu tepelnému ošetreniu alebo homogenizácii, ale bolo starostlivo filtrované a rýchlo schladené. Absencia tepelného spracovania, ako je pasterizácia a sterilizácia, umožnila zachovanie prírodných prvkov v plnom rozsahu, ako sú napríklad drahé laktobacily (mliečne), ktoré posilňujú obranu imunitného systému a oživujú črevnú bakteriálnu flóru. Hrajú dôležitú úlohu v deaktivácii karcinogénnych látok a pri prevencii proti alergiám.

Dokonca i obsah tuku v mlieku má veľký význam, ten obsahuje základné vitamíny A a D nutné pre asimiláciu vápniku a bielkovín. Mlieko je bohaté na mastné kyseliny, ktoré chránia proti chorobám a stimulujú imunitný systém. 

Ako zaobchádzať s čerstvým mliekom ?

Čerstvé mlieko zakúpené v automate je už z mliečnice schladené na bezpečných 4°C a v automate je tak uchovávané. 4°C sú bezpečné preto, aby sa stlmil bohatý život v čerstvom mlieku a mlieko nestratilo svoje pôvodné vynikajúce vlastnosti. Preto:

  • čerstvé mlieko kupujeme do zaručene čistých nádob
  • po kúpení sa postaráme o transport mlieka do chladničky
  • pred pitím mlieka sa ako prevencia doporučuje mlieko tepelne ošetriť ("prevariť"). Nie je vôbec nutné mlieko uviesť do varu, postačí mlieko zahriať na 72°C po dobu cca 15 sec. Pri tomto šetrnom tepelnom ošetrení dôjde k likvidácii takmer všetkých mikroorganizmov

Prečo je dôležitý život v mlieku?

Podstatou mlieka je podporovať život. Nie je to len tekutina, ktorou zaháňame smäd či chuť. Mlieko je na počiatku života každého narodeného savca. Práve tieto funkcie mlieka zaisťujú živé mikroorganizmy, ktoré organizujú, tvoria a obnovujú imunitu organizmu, pomáhajú neutralizovať a vylučovať škodlivé látky z tela, zlepšujú stráviteľnosť živín, odďalujú starnutie organizmu, pôsobia na celkový svieži stav človeka.

Mlieko bez života je ako auto bez motora. Je rovnako krásne, má rovnako veľký kufor, môže jazdiť, dokonca je ekologickejšie a bezpečnejšie a asi aj dlhšie vydrží, ale .....

 

Zdroj: https://www.lactovito.sk/

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.