Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

OLO zintenzívňuje intervaly odvozov K-BRO

Dátum: 22.02.2023
Autor: Veronika Mrvová
Počet videní: 1182
OLO zintenzívňuje intervaly odvozov K-BRO

Odvoz bude 2x do týždňa. Chcete sa zapojiť do zberu aj vy? 

Spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu a.s. (OLO) zintenzívňuje intervaly odvozov K-BRO (kuchynského bioodpadu)

 

  • Od 27. februára bude spoločnosť OLO kuchynský bioodpad odvážať 2x do týždňa
  • Od 1. marca v centrále spoločnosti OLO prebieha distribúcia kompostovateľných vreciek pre tých, ktorým sa už minuli
  • Svoj odvozný deň si môžete pozrieť TU

Cieľom zmien intervalov odvozu je snaha zníženia uhlíkovej stopy pri jeho odvoze. Práve preto sa mení interval dva krát do roka. Spoločnosť OLO touto optimalizáciou cieli na zvýšenie vyťaženosti zberových vozidiel a zníženie uhlíkovej stopy. Počas "zimnej sezóny" preto odvozný deň znížil na interval 1x do týždňa. Na druhej strane sa počas "letnej sezóny" interval odvozov zvyšuje na 2x do týždňa. Táto zmena potrvá až do 2. decembra 2023. Sezónna zmena, letná sezóna odvozu kuchynského odpadu, potrvá od 27. februára do 2. decembra 2023. Odvoz K-BRO bude prebiehať 2x do týždňa

Pre optimalizáciu zvozov sa vo vybraných mestských častiach menia aj odvozové dni

Zmena sa dotýka približne 6 400 odvozových miest v Bratislave. „Obyvateľov rodinných domov, ktorých sa zmena týka, bude OLO informovať elektronicky - prostredníctvom SMS a e-mailu. O zmene bude informovať aj správcov bytových domov. Odvozové dni si môžu obyvatelia overiť na stránke OLO. hovorí Zuzana Balková, manažérka externej komunikácie OLO.

Zistite si svoj deň odvozu

Minuli sa vám kompostovateľné vrecká?

Distribúcia kompostovateľných vreciek pre zapojené domácnosti prebieha v centrále OLO Obyvatelia, ktorí si minulý rok nestihli vyzdvihnúť balíčky na zber kuchynského bioodpadu, si ich môžu prevziať dodatočne v centrále OLO na Ivanskej ceste 22, a to už od 1. marca 2023. Na tomto mieste prebieha od 1. marca aj distribúcia kompostovateľných vreciek pre tých, ktorým sa vrecká zo štartovacieho balíka už minuli. O ďalších spôsoboch distribúcie kompostovateľných vreciek aktuálne prebieha s mestskými časťami diskusia.

Distribúcia kompostovateľných vreciek pre zapojené domácnosti prebieha v centrále OLO

Nezapojili ste sa ešte do zberu K-BRO? Kontaktujte OLO 

Do zberu sa môžu ešte stále zapojiť všetky domácnosti Bratislavy, ktoré to v minulom roku nestihli. Prevziať si nádoby a kompostovateľné vrecká môžete aj v tomto roku:

  • Obyvatelia bytových domov si môžu prevziať balíček na Zákazníckom centre OLO, Ivanská cesta 22, 821 04 Bratislava, a to každý pondelok až piatok v čase od 7:00 do 16:00 hod.
  • Obyvatelia rodinných domov môžu kontaktovať Zákaznícke centrum OLO na zakazka@olo.sk alebo tel. č. 02/50 110 550, kde si dohodnú ďalší postup pri preberaní nádob a kompostovateľných vreciek na kuchynský bioodpad. 

 

 

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.