Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Značky na križovatke Slovinec-Podhorská-Prímoravská

Vyriešený
Prijatý: 26.06.2022
Zodpovedaný: 20.07.2022
Autor: Peter
Zodpovedal: Veronika Valkovičová

Podnet:

Dobrý deň, prosíme si osadiť dopravné značky 136 "Križovatka" na všetky 4 vetvy križovatky Slovinec-Podhorská-Prímoravská. Síce je jasné, že pri neoznačenej križovatke platí prednosť sprava, ale nie všetci to rešpektujú. A ak to nerešpektujú a stane sa nehoda, tak vinník je jasný. Ale aj keď je jasný, nemusí byť problém vyriešený - presne takáto nehoda v piatok ukázala, že na to môžu doplatiť aj nevinní okoloidúci, jedno z áut skončilo až na námestí pri buste Rudolfa Slobodu. Bolo šťastie, že sa nikomu nič nestalo. Teda okrem tých chudákov kvetináčov so znakmi Devínskej...


Odpoveď:

Dobrý deň.

ďakujeme za podnet. 

Zvislá dopravná značka „ 136“ – Križovatka nerieši prednosť vjazde, len upozorňuje, že je tam križovatka. Je potrebné riadiť sa „pravidlom pravej ruky“, to znamená prednosť sprava.

Situáciu v danej lokalite budeme monitorovať. V prípade potreby budeme dopravnú situáciu riešiť po dohode s Krajským dopravným inšpektorátom  a Hlavným mesto SR BA.

Valkovičová

Kontakt na Dohľadové centrum 02/32 33 33 32

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.