Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Úprava križovatky Eisnerova / Pod Glavicou

Vyriešený
Prijatý: 24.04.2023
Zodpovedaný: 17.05.2023
Autor: Tomáš Peitl
Zodpovedal: Veronika Mrvová

Podnet:

Dobrý deň, chcel by som navrhnúť hĺbkovú úpravu spomenutej križovatky, je tam viacero veci v až grotesknom stave. Chodník na rohu okolo C-Shopu je úzky a neprehľadný, ešte je v ňom aj stĺp, prechod pre chodcov pozdĺž Eisnerovej je takmer v ceste a veľmi zle dostupný od OC Glavica. Autá čakajúce na vjazd ho často blokujú, čo je najednej strane porušenie predpisov z ich strany, na druhej strane pochopiteľné, lebo ani šofér poriadne nevidí. Tá križovatka je pre dospelých chodcov maximálne nepohodlná, pre deti, obzvlášť na odrážadlách a iných vozidlách, nebezpečná. Tá križovatka akútne potrebuje rekonštrukciu, až je mi trápne, že na to musím dávať podnet, lebo je to frekventované miesto, ktoré každý pozná. Treba rozšíriť chodník, posunúť prechod ďalej od Eisnerovej, aby nebol v ceste a bol naň dobrý "nájazd" od OC Glavica. Zároveň si myslím, že by nebolo na škodu mať prechod cez Eisnerovubez nutnosti križovať Pod Glavicou, do takého prechodu by mohol ústiť chodník tak ako je v súčasnosti navrhnutý, to by dávalo logiku. Pripomínam, že v lokalite prebieha bujná výstavba a je 5 minút po dvanástej dať dokopy okolie, aby sa tam dalo normálne pohybovať pešo. Ďakujem a teším sa na lepšiu Devínsku.


Odpoveď:

Dobrý deň. 

Ďakujeme vám za podnet a spomínaný návrh. Prípadná úprava, posudzovanie návrhov a správa predmetnej komunikácie je v kompetencii hlavného mesta ako vlastníka. Napriek tomu sme váš návrh posunuli na magistrát. 

Mrvová

Kontakt na Dohľadové centrum 02/32 33 33 32

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.