Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

COVID 19 - platné pravidlá pre zelené okresy

Dátum: 06.11.2020
Autor: Jana Vedejová
Počet videní: 3504
COVID 19 - platné pravidlá pre zelené okresy
DRUHÉ PLOŠNÉ TESTOVANIE BUDE TENTO VÍKEND (7. - 8. novembra) V 45 ČERVENÝCH OKRESOCH OD 8. DO 20. HODINY.
 
 
Pravidlá pre zelené okresy, ktorým je aj bratislavský.

Aj naďalej dodržiavajte protiepidemické opatrenia. Zdržiavajte sa doma. V prípade, že musíte ísť do spoločnosti, napríklad na nákup, dodržiavajte 2-metrové odstupy. Pravidelne si umývajte ruky a noste rúško aj v interiéri. Certifikát, ktorým disponujete, noste stále so sebou.

Ak sa zdržujete v okresoch, kde počet identifikovaných infekčných ľudí dosiahol hranicu 0,7% a viac (ZOZNAM TU), alebo potrebujete navštíviť tieto okresy v termíne 9. – 14. novembra 2020, opätovne sa zúčastnite na druhom kole testovania o 7 dní.

V prípade, že by ste sa nezúčastnili aj druhého kola testovania, pohyb po červených okresoch nebude možný. Osoby so zelených okresov bez absolvovania druhého testu budú mať umožnený pohyb len v rámci tzv. zelených okresov, teda okresov, kde počet identifikovaných infekčných ľudí neprekročil hranicu 0,7%. Pohyb v tzv. červených okresoch nebudete mať umožnený. Viac informácií nájdete v časti Otázky a odpovede. 

Pozor! Aj v „zelených“ okresoch aj pre ľudí s negatívnym výsledkom testu aj naďalej platí uznesenie vlády SR č. 587 z 30. septembra 2020, ktoré od 1. októbra 2020 na 45 dní vyhlásilo núdzový stav. Počas neho platí:

  • povinnosť nosiť rúško aj v exteriéri
  • zákaz hromadných podujatí
  • zákaz zhromažďovania sa
  • jedlo zabalené a so sebou alebo v exteriéri
  • uzavreté fitness, wellness, kúpaliská, akvaparky
  • stredné školy – distančné štúdium
  • obchody a nákupné centrá – 1 osoba na 15m2
  • vyhradené hodiny potravín a drogérie pre seniorov nad 65 rokov v čase 9:00-11:00. 

Zdroj. www.somzodpovedny.sk

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.