Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Grantový program s názvom Komunity, podporil projekt z Devínskej Novej Vsi

VIDEO
Dátum: 07.10.2021
Autor: Veronika Mrvová
Počet videní: 376
Grantový program s názvom Komunity, podporil projekt z Devínskej Novej Vsi

Projekt komunitného kompostoviska

Do grantového programu Nadácie mesta Bratislavy s názvom Komunity v oblasti funkčnejšie verejné priestory sa zapojilo 6 projektov v Devínskej Novej Vsi. Podporené boli dva a toto je prvý z nich. Obyvateľka Devínskej Novej Vsi sa zapojila do projektu a vytvorila komunitné kompostovisko. Impulz pre projekt vydala Zuzana Kadlec, obyvateľka Devínskej Novej Vsi, ktorá si všimla aké veľké množstvo komunálneho a kompostovateľného odpadu vytvára sama doma v kuchyni. Financie z grantového programu využije autorka myšlienky okrem kompostovatelných nádob na búdky pre síkorky, hmyzí hotel a ak by vyšli peniaze, zvažuje nad ostránením graffitov na betónovom oblúku.

Nádoby na kompostovanie sú uzamknuté visiacimi zámkami s kódmi. Tieto kôdy majú ľudia, ktorí sú preškolení na to ako správne kompostovať. Informácie o zložení kompostovacieho odpadu a kontakt na zakladateľku občania nájdu priamo na kompostovacích nádobách.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.