Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Peter Géc, jeho cenné rady ohľadom bankových kariet

VIDEO
Dátum: 08.11.2021
Autor: Veronika Mrvová
Počet videní: 899
Peter Géc, jeho cenné rady ohľadom bankových kariet

a kam Slovensko smeruje s bezhotovostnými platbami

Online nakupovanie ešte pred 10 rokmi bolo v začiatkoch a však pandémia tento trend urýchlila. Peter Géc, predseda združenia pre bankové karty, vysvetľuje ako vyzerali platobné karty v 90-tych rokoch, kedy zaznamenali svoj začiatok na Slovensku. Slovensko preskočilo fázu platobných šekov, ktoré môžeme vidieť v rôznych filmoch a rovno zaviedlo systém produktov, kde banky ponúkajú na príklad účty pre fyzické a súkromné osoby s platobnou kartou. Aj vplyvom pandémie sa znížil ostych a zvýšil počet platieb bankomatovou kartou či už cez internet, alebo cez terminál. Novodobý trend zakladania bankových kariet maloletým je viditeľný len niekoľko rokov dozadu. 

Aká je podľa predsedu finančná gramotnosť Slovákov? 

Ako sa chrániť pred nástrahami online priestoru? Aké sú na to nástroje?

Aké nástrahy na nás môžu číhať a na čo si dať pozor? 

Aké sú trendy budúcnosti v bankovníctve?

Prečo je Slovensko malým laboratóriom online platieb?

Podvodníci vedia využiť každú situáciu a je potrebné byť obozretným. Môže sa stať, že vám príde podvodný e-mail o potrebe doplatenia za vašu objednávku obzvlášť vo vianočnom období, alebo natrafíte na falošný inzerát, vďaka ktorému podvodník od vás získa citlivé informácie o vašej platobnej karte a iné. V dnešnej dobe vedia podvody vyzerať veľmi profesionálne na ktoré by naleteli aj skúsení ľudia. Okrem online priestoru vedia podvodníci osobne kontaktovať užívateľov bankovým kariet a získať citlivé informácie s presvedčením, že sú pracovníkmi banky. Je nutné byť vždy obozretným. 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.