Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Seniori, pozor na podvodníkov

Dátum: 06.04.2021
Autor: Jana Vedejová
Počet videní: 914
Seniori, pozor na podvodníkov

Polícia upozorňuje, aby verejnosť, predovšetkým seniori, boli obozretní a nedávali cudzím ľuďom finančné úspory.

 

Mnohí podvodníci môžu ľudí osobne či telefonicky kontaktovať s ponukou okamžitej pomoci pri predchádzaní alebo liečbe ochorenia COVID-19.

Podvodníci sa zvyknú predstaviť ako pracovníci krízového štábu COVID centra, či napríklad ako lekári. Ľudí zvyknú osloviť s emotívnym príbehom, v ktorom tvrdia, že príbuzný je v kritickom stave, na pľúcnej ventilácii a potrebuje očkovaciu vakcínu, za ktorú treba zaplatiť v hotovosti vopred, prípadne na účet v banke. 

Pozor si treba dávať aj vtedy, keď človeka niekto cudzí osobne osloví, zatelefonuje alebo elektronicky kontaktuje s cieľom predať napríklad rúška, dezinfekčné prostriedky, rukavice, lieky na podporu imunity alebo liečby nového koronavírusu. Polícia tiež pripomína, že treba zbystriť, ak si niekto žiada peniaze za očkovaciu vakcínu.

Polícia odporúča nereagovať na takýto predaj, cudzie osoby nevpúšťať do svojho príbytku, nezasielať peniaze na konkrétne účty.

Zavolať treba príbuzným a overiť si tieto fakty.

Rovnako treba kontaktovať políciu na telefónnom čísle 158.

Zdroj: TASR

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.