Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zdravý životný štýl v období dospievania

Dátum: 10.05.2022
Autor: Veronika Mrvová
Počet videní: 870
Zdravý životný štýl v období dospievania

S myTEEN v DNV je to hračka

Čoraz zriedkavejšie je vidieť dievčatá v období ich dospievania ako bezstarostné, spokojné a celkom zdravé. Svedčia o tom výsledky výskumov a štúdií, skúsenosti psychológov, učiteľov, rodičov, aj športových trénerov z OZ BENITIM. Minulý rok uskutočnil tento športový klub pilotný projekt na bratislavských základných školách.

Zistili, že dnešným dievčatám chýba pohyb, majú problém s  nesprávnou životosprávou a napätými vzťahmi. Následkom býva zanedbaná psychohygiena.

Na túto skutočnosť sa občianske združenie rozhodlo reagovať v podobe celoročného lifestylového kurzu myTEEN, ktorý je určený pre dievčatá vo veku 11 - 15 rokov. Už čoskoro začína organizovať náborové podujatia pre teenagerky na základných školách v Bratislave.

Projekt prepája odborníkov aj influencerov

Na spoluprácu si prizvali známe osobnosti z odbornej sféry. Dievčatá sa budú môcť poradiť s odborníčkami ako sú populárna detská psychologička Mária Tóthová Šimčáková, Janka Mladá alebo Andrea Antalová, ktoré stoja za unikátnym Projektom sebadôvery Dove.

Nová iniciatíva myTEEN chce pritiahnuť pozornosť na dievčenské problémy dospievania aj prostredníctvom podpory populárnych osobností internetovej scény. Spolupracovať bude s influencermi Jessicou Zatlkajovou, úspešnou rýchlostnou kanoistkou, speváčkou Dominikou Mirgovou či obľúbeným mladým hercom Matúšom Kolarovským.

Cieľom je motivácia k pohybu

Cieľom projektu je motivovať slovenské dievčatá k pohybu a starostlivosti o svoje zdravie. Edukovať o zdravom životnom štýle, naučiť dievčatá, ako dbať o svoju psychohygienu. Osvojiť si pritom zdravé návyky a vzorce správania, ktoré ich budú sprevádzať aj do dospelosti. Obsahom tréningov budú fitness cvičenia ako kruhový tréning, jumping, posilňovanie, gymnastika, tanec, bojové športy, či kin ball.

Projekt začne už v septembri aj v Devínskej Novej Vsi

Prvé stretnutia dievčat budú už začiatkom septembra 2022 v niekoľkých častiach Bratislavy - Devínskej Novej Vsi, Karlovej Vsi, Petržalke, Vrakuni, Ružinove, Novom Meste. V samotnom programe sa dievčatá budú stretávať 2x týždenne. Celoročný kurz prebieha 8 mesiacov počas školského roka. Za mesiac sa každá dáma zúčastní 4 tréningov a 4 psychologických mentoringov za cenu 36,- EUR. 

 

ZŠ I. Bukovčana 

Kedy: Pondelok 14:30 - 15:30 a Streda 14:30 - 15:30

ZŠ P. Horova 

Kedy: Pondelok 14:30 - 15:30 a Streda 14:30 - 15:30

 

Prihlásiť sa môžete na kurzy:

  • ŠPORTmaniak - škôlkari 3 - 6 r.
  • ŠPORTmaniak - škôlkari 6 - 10 r.
  • myTEEN 11 - 15r.

na BENITIM.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.