Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Štatistické zisťovanie rodinných účtov

SÚBOR
Dátum: 10.12.2020
Autor: Jana Vedejová
Počet videní: 1273
Štatistické zisťovanie rodinných účtov

Zisťovanie sa uskutoční od 7. decembra 2020 do 11. januára 2022.

Štatistický úrad SR pravidelne realizuje zisťovanie údajov pre štatistiku rodinných účtov. V zmysle vyhlášky Štatistického úradu SR č. 292/2020 Z. z. sa toto zisťovanie uskutoční aj v roku 2021. Účelom štatistického zisťovania je o. i. získať informácie o štruktúre, výške a vývoji výdavkov, spotreby a príjmov fyzických osôb v rôznych typoch domácností. Výsledky zisťovania sa využijú na zabezpečenie potrieb informačného systému Štatistického úradu Slovenskej republiky, požiadaviek ministerstiev a štátnych organizácií, osobitne na poskytnutie údajov na účely posudzovania úprav súm životného minima.

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2021 vybraných 308 samospráv, medzi nimi aj Devínska Nová Ves. Do zisťovania je zaradených viac ako 2800 domácností.

Zisťovanie sa uskutoční od 7. decembra 2020 do 11. januára 2022.

V tomto období vybrané domácnosti v obci navštívi zamestnanec Štatistického úradu SR poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach osobitným poverením. 

Všetky informácie a názory, ktoré v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú sú chránené, nezverejňujú sa a slúžia výlučne pre potreby štátnej štatistiky.

Podrobnejšie informácie sa môžete dozvedieť na stránke ŠÚ SR na adrese www.statistics.sk alebo telefonicky na telefónnom čísle 02/69250 410 - Mgr. Roman Schieber.

 Celé znenie v prílohe. 

 

 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Štatistický úrad SR - Štatistické zisťovanie RÚ Veľkosť: 715.5 kB Formát: pdf Dátum: 10.12.2020

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.