Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

ZŠ I. Bukovčana inovuje výučbu informatiky

VIDEO
Dátum: 03.06.2021
Autor: Jana Vedejová
Počet videní: 627
ZŠ I. Bukovčana inovuje výučbu informatiky

Možno sa niekedy zdá, že sa v dôsledku rôznych udalostí školský život zastavil, no nie je tomu tak. Za múrmi školy sa stále napreduje.

Minulý školský rok dostala základná škola do daru sadu mikropočítačov pre žiakov na vzdelávanie v oblasti informatiky a základov programovania.

Mikropočítače zapojila škola do praxe a uskutočnila skúšobné hodiny v treťom ročníku. Výsledkom boli nadšení žiaci i učitelia. Žiaci bez problémov dokázali programovať zariadenia a ich periférie v grafickom jazyku.

Devínskonovoveská ZŠ sa úspešne zapojila do projektu „ENTER“, ktorý podporili Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis. V rámci projektu získala škola dodatočné prostriedky pre nákup potrebných zariadení Micro:bit, hravých nástrojov pre novú generáciu.

Objednané a obstarané boli zariadenia Micro:bit aj s príslušentvom: základné sady, SmartHome sady a sady pre malých robotov. Učebné pomôcky pokrývajú momentálne potreby jednej triedy.  Ide o inovatívnu a pokrokovú pomôcku, ktorá výrazne zlepší a skvalitní vyučovací proces. Práve preto plánuje škola dokúpiť vybavenie pre ďalšie triedy. Výučba hodín informatiky je taktiež doplnená o školský vzdelávací program, o aktivity spojené s výučbou mikropočítačov, základov algoritmizácie problémov a následne aj elementárneho programovania na doplnenie výučby hodín informatiky. Za päť mesiacov absolvovali pedagógovia školiaci kurz a pilotné vyučovacie hodiny prebehli vo vybraných triedach.

Spätná väzba preukázala, že doplnenie výučby je zaujímavé, inovatívne a prínosné ako pre žiakov, tak aj pre pedagógov. Nadšenie a záujem o praktické programovanie spozorované u žiakov inšpirovalo vedenie školy k doplneniu vybavenia, zvýšeniu počtu realizovaných praktických hodín na Micro:bitoch, ale aj k príprave záujmového krúžku programovania od septembra 2021.

Pedagógovia informatiky budú zaškolení na technológiu virtuálnej triedy pre vzdialenú výučbu programovania mikropočítačov Micro:bit, aby v prípade potreby bolo možné prejsť na dištančnú výučbu.

ZŠ I. Bukovčana touto cestou ďakuje všetkým, ktorí sa zúčastňujú a spolupodieľajú na tomto mimoriadne zaujímavom projekte.

IMG_20210517_151029

 

IMG_20210517_145336_1

Zdroj. ZŠ I. Bukovčana

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.