Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Križovatka Bystrická - Ľubovníková

Vyriešený
Prijatý: 25.04.2023
Zodpovedaný: 17.05.2023
Autor: Anonym
Zodpovedal: Veronika Mrvová

Podnet:

Dobrý deň prajem,
rád by som sa informoval ako máme riešiť situáciu na Bystrickej ulici nakoľko aj kvôli množstvu podnetov z minulosti sa stále nič nerieši a situácia sa iba zhoršuje. Jedná sa o križovatku Bystrická / Ľubovníková kde ľudia asi nepoznajú dopravné značenie keďže nedodržujú prikázaný smer odbočiť doprava (príjazd od Opletalovej) a vznikla tu spojnica Opletalova -> J. Jonáša. Po druhé opäť nepoznajú dopravné značenie a ignorujú daj prednosť v jazde + maximálnu dovolenú rýchlosť 30 km/h keď prichádzajú od J. Jonáša smerom na Opletalovu. Už nás to prestáva baviť keď tu vznikajú konflikty medzi vodičmi pričom tu trúbia, kričia a nadávajú medzi sebou. Taktiež by som sa chcel opýtať kedy Developer Amber konečne osadí rampu tak ako to bolo plánované ? Nič v zlom ale z kľudnej a pokojnej časti DNV sa tu stal dopravný uzol kde sa už človek bojí pustiť vlastné dieťa cez priechod pre chodcov a nehovoriac ešte o parkovaní arogantných obyvateľov novo postavených bytových domov čo si myslia že celá lokalita je iba pre nich lebo bývajú v novostavbách. Poprosil by som Vás za všetkých pôvodných obyvateľov Bystrickej a Ľubovníkovej ulice o odpoveď kde sa aj dozvieme ako sa bude daný problém riešiť a nie odkázanie na políciu ktorá tu viac krát bola a nezastavila ani jedno auto čo porušilo dopravné predpisy. Ďakujem za pochopenie a adekvátnu odpoveď


Odpoveď:

Dobrý deň. 

Ďakujeme za podnet. Bohužial v kompetencii mestskej časti nie je riešiť a sankcionovať priestupky vznikajúce na križovatke porušením dopravno-bezpenostných predpisov. Parkovanie má tiež právne zákonné pravidlá a ak niekto porušuje pravidla cestnej premávky je opäť iba v kompetencii polícii riešiť tieto situácie.V prípade podozrenia na protiprávne jednanie prosím kontaktujte políciu. 

Mrvová

Kontakt na dohľadoé centrum 02/32 33 33 32

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.