Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Činoherný klub oslavuje 10. výročie svojho vzniku

Dátum: 14.09.2021
Autor: Admin
Počet videní: 1432
Činoherný klub oslavuje 10. výročie svojho vzniku
Premiéry: 
16. 10. 2021 19.00 h Istracentrum 
30. 10. 2021 19.00 h Štúdio L&S 
Divadelná platforma profesionálnych umelcov vznikla v Devínskej Novej Vsi v roku 2011 z iniciatívy Jakuba Abraháma, Tomáša Lamoša a Zuzany Chudějovej v snahe vytvoriť v mestskej časti vlastný divadelný súbor. 
 
Od roku 2011 Činoherný klub odpremiéroval deväť titulov a aktuálne pripravuje svoj jubilejný desiaty. 
 
Šesť rokov bola neodmysliteľnou súčasťou Činoherného klubu aj talkshow riaditeľa Jakuba Abraháma s názvom Bez opony, v ktorej vyspovedal viac ako 60 významných osobností umeleckého a spoločenského života. 
 
Pri príležitosti 10. výročia vzniku uvedie Činoherný klub aj ďalšiu zo svojich autorských premiér, takmer bláznivú komédiu z pera režisérky a umeleckej šéfky Činoherného klubu Kataríny Želinskej s názvom- Srdečne vás vítame!
 
O hre: 
 
Keď poštárka otvára poštu, predavačka predáva pokazené potraviny, šofér autobusu pije a starosta obeduje na faktúrach, nemôže taká kontrola z vyšších miest dobre dopadnúť. Rázovitá obec, možno nie až tak na konci sveta, ako sa na prvý pohľad zdá - a jej ešte rázovitejší obyvatelia, z ktorých má každý niečo za ušami a za plotom, aby to sused nevidel. A záhadná revízorka bez otázok a odpovedí, ktorá možno odhalí viac, než len finančnú spreneveru. Pokrytectvo, klamstvá, pretvárka a hlavne humor, to je nová takmer groteskná fraška na desať obrazov bez jedinej kladnej postavy. Alebo žeby predsa...?
 
 
scenár a réžia: Katarína Želinská
scéna: Jakub Branický
kostýmy a rekvizity: Gaby Luptáková
hrajú: Jakub Abrahám, Linda Kubíčková, Hana Letková, Lesana Krausková / Lenka Hošková, Tomáš Lamoš, Gaby Luptáková / Dora Kulová, Ľudmila Swanová, Sylvia Stredňanská Letková, Igor Hrabinský
 
Premiéry: 
16. 10. 2021 19.00 h Istracentrum 
30. 10. 2021 19.00 h Štúdio L&S 
 
image0-1

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.