Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

DPB zavádza od 20.04.2020 mimoriadny prevádzkový režim električiek a trolejbusov

SÚBOR
Dátum: 16.04.2020
Autor: Devínska Nová Ves
Počet videní: 946
DPB zavádza od 20.04.2020 mimoriadny prevádzkový režim električiek a trolejbusov

Od pondelka 20. apríla 2020 DPB zavádza zmeny v prevádzke električkových a trolejbusových liniek a tiež obnovuje premávku liniek 25, 26 a 92 v súvislosti s obnovením prevádzky závodu Volkswagen Slovakia.

Vážení obyvatelia,

od 20. apríla 2020 prichádza v premávke bratislavskej MHD k niekoľkým dočasným úsporným opatreniam. Dopravca, Dopravný podnik Bratislava, a. s. (DPB), nimi reaguje na objektívny pokles počtu cestujúcich, avšak zmeny pripravil tak, aby ich dopady cestujúci pocítili v čo najmenšej miere.

Špeciálny režim „Pracovný deň (COVID-19)“ sa dotkne predĺženia intervalov električkových a trolejbusových liniek. Tieto však budú kompenzované opätovným obnovením premávky posilovej linky 7 v hodinách rannej i poobednej špičky a udržaním intervalu liniek 33 a 211. Na linke 201 bude v rannej špičke každý druhý spoj premávať iba v úseku Hlavná stanica – Hraničná, cestujúci by preto mali venovať zvýšenú pozornosť označeniu cieľa trolejbusov.

Zmeny sa uskutočnia v nadväznosti na rozhodnutie Magistrátu hl. m. SR Bratislavy ako objednávateľa dopravných výkonov na základe analýz riešenia optimálneho postupu pri zachovaní mobility obyvateľov a návštevníkov hlavného mesta SR Bratislavy a na základe výrazného prepadu tržieb DPB.

Cestujúci bratislavskou MHD budú o zmenách na dotknutých linkách informovaní na každej zastávke zvýrazneným oranžovým stĺpcom v cestovných poriadkoch, ktorý bude platiť počas pracovných dní. Počas víkendov a sviatkov zostávajú v platnosti súčasné intervaly a rozsah dopravy.

Linky, ktoré majú v cestovných poriadkoch uvedený stĺpec „školské prázdniny“, budú v pracovných dňoch naďalej premávať podľa prázdninových cestovných poriadkov. Ostatné linky budú v pracovných dňoch premávať podľa odchodov uvedených stĺpci „Pracovné dni“, resp. „Pracovné dni (COVID-19)“.

DPB chce svojich klientov ubezpečiť, že nepríde k žiadnej strate spojení, iba k miernemu predĺženiu čakania na spoje. Z analýz taktiež vyplynulo, že v dopravných prostriedkoch bude zabezpečený dostatočný priestor pre bezpečnú vzdialenosť medzi cestujúcimi.

V súvislosti s obnovením prevádzky v závode Volkswagen Slovakia sa zároveň od 20. apríla obnovuje premávka liniek 25, 26 a 92 v plnom rozsahu.

Zdroj, DPB, Bratislava, 16. 4. 2020

TS_DPB_priloha_-_20200416_-_Mimoriadny_prevadzkovy_rezim_od_20._aprila

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
TS DPB_priloha - 20200416 - Mimoriadny prevadzkovy rezim od 20. aprila Veľkosť: 2.18 MB Formát: pdf Dátum: 16.4.2020