Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Frekvencia zberu separovaného odpadu v druhej etape

Dátum: 15.01.2021
Autor: Devínska Nová Ves
Počet videní: 1322
Frekvencia zberu separovaného odpadu v druhej etape

Zapojte sa do ankety!

Magistrát  považuje vrecový zber odpadu za úspešný. Zrušením zberných hniezd sa zvýšila kvalita a čistota životného prostredia, zbiera sa čistejšia surovina, a tak sa tiež zabezpečí vyššia úroveň recyklácie.  

Výsledky_prieskumu_v_zapojených_mestských_častiach_-_vrecový_zber-5_1

V prieskume spokojnosti až 76,8 % z opýtaných domácností informovalo, že systém je pohodlnejší ako zberné hniezda a 85,4% je presvedčených, že ľudia takto triedia lepšie.

Výsledky_prieskumu_v_zapojených_mestských_častiach_-_vrecový_zber-15

 OLO, a.s. prispôsobilo harmonogramy zvozov tak, aby zahŕňali aj čas na vyťahovanie z nádob.  Obyvatelia budú môcť od januára 2021 vykladať v deň zvozu vrecia s triedeným zberom aj vo vlastnej zbernej nádobe. Vrecia v nádobe musia byť uzatvorené, resp. zaviazané a odpad vo vreciach môže byť len ten, ktorý do nich patrí v zmysle VZN. Nádoba by mala byť v maximálnom objeme 240 l a farebne zhodná s farbou vreca.

Výsledky_prieskumu_v_zapojených_mestských_častiach_-_vrecový_zber-16  

V rámci zlepšení komfortu sa frekvencia zberu v letných mesiacoch zvýšila na 2x za mesiac. Nový harmonogram zberu separovaného odpadu pre rok 2021  zdvihol vlnu nespokojnosti obyvateľov Devínskej Novej Vsi, ktorým frekvencia zberu separovaného odpadu 1 krát mesačne nevyhovovala od spustenia prvej etapy. 

_HMH0247Redaktorka DTV Lucia Stankovská Fričová sa dnes s hovorkyňou magistrátu Mgr. Katarínou Rajčanovou okrem iného rozprávala aj na tému zberu separovaného odpadu a frekvenciu zberu. Nenechajte si ujsť reportáž už v stredu 20. 1. 2021.

V súčasnosti  prebieha anketa k frekvencii zberu separovaného odpadu z rodinných domov v DNV, do ktorej sa stále môžete zapojiť  tu

Snímka_2zdroj: bratislava.sk

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.