Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Krst knihy „Čarovná Bratislava“ Mestská časť Devínska Nová Ves

GALÉRIA
Dátum: 24.05.2021
Autor: Devínska Nová Ves
Počet videní: 2281
Krst knihy „Čarovná Bratislava“ Mestská časť Devínska Nová Ves

Nádvorie Mýtnice,  piatok 21. máj 2021 

Krst sa odohrával v komornej a príjemnej atmosfére. V úvode vystúpila  operná speváčka, hosťujúca sólistka Slovenského národného divadla a devínskonovovešťanka Mária Hanny s klavírnym sprievodom Moniky Harrison. Spoluautorka knihy, pani Adriana Drugová z Banskej Bystrice a krstný otec, pán starosta Dárius Krajčír pokrstili knihu pieskom,  symbolizujúcim našu prírodnú dominantu Sandberg. 

Pán starosta v príhovore vyjadril svoj obdiv fotografom a tomu, ako jedinečným spôsobom dokážu zachytiť krásu našej prírody.  Fotografom Ľubošovi Sedláčkovi, Dominikovi Martanovičovi a Helene Jankovičovej Kováčovej, ktorých fotografie v knižnej publikácii prezentujú stránky venovanej našej mestskej časti,  odovzdal knihy s osobným venovaním.

Bolo nám nesmiernou cťou, že pozvanie prijal aj náš špeciálny hosť, umelec a autor sochy známeho Čumila, ktorý už neodmysliteľne patrí k historickému jadru Bratislavy, pán Viktor Hulík s manželkou. Pán Hulík,  rodák z bratislavského Starého mesta, sa k nám prisťahoval ešte za „čias minulých“ . „V Devínskej sa mi najviac páči nedotknutá príroda, ktorá je v dnešnej dobe už akousi vzácnosťou.“ povedal v rozhovore pre našu DTV.

Spoluautorka fotoknihy Adriana Drugová na otázku, aké je  jej obľúbené miesto v Bratislave odpovedala: „Ja by som v prvom rade chcela poďakovať za pozvanie pánovi starostovi a za vytvorenie príjemnej atmosféry, na krste tejto špeciálnej knihy. Bratislava dýcha históriou a v skutočnosti si neviem vybrať jedno miesto, ktoré by bolo moje naj. Bratislava je celkovo čarovná a v našom malom štáte má svoje dominantné miesto.“ Po skončení  oficialít nám ešte prezradila, že sme súčasťou jedinečnej série kníh o najkrajších mestách Slovenska, čo je pre našu mestskú časť skutočne veľká pocta.

V nádhernej knihe „Čarovná Bratislava - mestská časť Devínska Nová Ves" máme  svoj vlastný priestor. Aj vďaka našej krásnej prírode a bohatej histórii sme totiž prijali ponuku vydania špeciálnej edície v  počte 600 kusov.

Limitovanú edíciu knihy plnej nádherných fotografií nielen našej mestskej časti, ale aj celej Bratislavy, si môžete  od pondelka 24. mája zakúpiť v  Turistickej informačnej kancelárii (TIK) v budove Mýtnice na Istrijskej 49 za cenu 15 €.

Knihy budú v predaji do vypredania zásob.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.