Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Výzva na obyvateľov v boji s komármi

Dátum: 30.07.2021
Autor: Jana Vedejová
Počet videní: 1438
Výzva na obyvateľov v boji s komármi

Majitelia rodinných domov a záhrad si môžu dezinsekčný prostriedok vyzdvihnúť aj v sobotu 31. 7. od 9.00 do 12.00 h na Istrijskej 49 (v Turistickej informačnej kancelárii).

letak_2

 

Aký postup volí Devínska Nová Ves

v boji s premnoženými komármi?

 
Aktuálne sa nachádza Devínska Nová Ves vo fáze 1 a preto vyzývame majiteľov rodinných domov a záhrad, aby si vyzdvihli dnes do 18.00 h dezinsekčný prostriedok na individuálnu aplikáciu na Istriskej 49 v Turistickej informačnej kancelárii.
 

FÁZA 1

Dezinsekčný prostriedok do záhrad a rodinných domov na individuálnu aplikáciu v dňoch 30. a 31. júl po 19.00 h. a súbežné ošetrenie niektorých verejných priestranstiev Devínskej Novej Vsi
 
EDIT V prípade väčšieho záujmu bude možné si prostriedok vyzdvihnúť aj v sobotu do 12.00 h na tom istom mieste.

EDIT 2 Správca bytového domu môže kontaktovať dohľadové centrum 02/32 33 33 32, aby sme zaevidovali predbežný záujem o dezinsekciu okolia bytového domu a samozrejme radi poskytneme aj tam prostriedok, ak na to budú kapacity.
 

FÁZA 2

V prípade nutnosti podľa výsledkov monitoringu po víkende sa pristúpi k zásahu na verejných priestranstvách v oblasti bytových domov. 
 

SÚBEŽNE S FÁZOU 1 a 2

Zásahy prípravkom BTI v liahniskách cez hlavné mesto SR Bratislavu (magistrát)
 

VYSVETLENIE

Odborníci sa zhodujú, že najviac dospelých jedincov sa liahne v nedostupných záhradách a v záhradách rodinných domov. Tam, kde nebolo možné aplikovať prostriedok BTI.
Preto prvá fáza bude spočívať v zásahu, tam kde je predpokladaný najväčší výskyt liahnisk a kde sa nedá zasiahnuť inak ako individuálne. 
 
V závislosti od počasia a monitoringu začiatkom budúceho týždňa (2.-3. augusta) sa bude situácia prehodnocovať a podľa zistení sa po víkend pristúpi k fáze 2.
 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.