Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Prihlás sa na duálku - strednú školu s budúcnosťou

VIDEO
Dátum: 22.02.2022
Autor: Veronika Mrvová
Počet videní: 1184
Prihlás sa na duálku - strednú školu s budúcnosťou

Láka ťa moderný priemysel?

Chceš sa naučiť pracovať s najnovšími technológiami? Až 70 % vyučovania na Duálnej akadémii sa venuje nadobúdaniu praktických znalostí a zručností a to priamo u zamestnávateľa. K tomu ti Duálna akadémia garantuje pracovné miesto po skončení štúdia u jedného z vybraných zamestnávateľov. 

Duálna akadémia v Devínskej Novej Vsi v školskom roku 2022/2023 otvára 4-ročné študijné odbory končiace maturitou.  Medzi ne patrí:

Mechanik elektromechanik (automatizačná technika / odborný informatik) počet miest na prijatie 30 / 10

Mechanik mechatronik počet miest na prijatie 20

Mechanik nastavovač počet miest na prijatie 10

Mechanik strojov a zariadení počet miest na prijatie 15

Autotronik počet miest na prijatie 40

Autoopravár počet miest na prijatie 25

 

Prijímacie skúšky

Na súkromnej SOŠ automobilovej Duálnej akadémii budú prijímacie skúšky prvého kola prebiehať v 1. termíne 2. mája 2022 (pondelok) a v 2. termíne 9. mája 2022. Pokiaľ vzniknú neobsadené miesta po týchto prijímacích skúškach, náhradný termín, druhé kolo prijímacich skúšok bude 14. júna 2022.

Prijímacie testy sa budú vykonávať zo slovenského jazyka, literatúry a matematiky. Bonusové body môžeš v prijímačkách získať, ak sa prihlásiš na viacero odborov Duálnej akadémie alebo ak si na základnej škole bol/a úspešným riešiteľom predmetovej olympiády alebo si sa na ZŠ umiestnil/a  na okresnom kole v športových disciplínach. Na študijný odbor autoopravár sa prijíma bez prijímacej skúšky avšak zohľadnuje sa študijný priemer známok z 1. polroka 9. ročníka ZŠ.

Podrobné informácie k štúdijnym odborom a prijímacím skúškam sa dozvieš na stránke školy Duálnej akadémie alebo tu

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.