Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Digitálny Covid automat

Dátum: 21.03.2021
Autor: Devínska Nová Ves
Počet videní: 1430
Digitálny Covid automat

Ministerstvo informatizácie spustilo skúšobnú verziu digitálneho Covid automatu.

Covid automat nás bude sprevádzať zrejme dlhé mesiace. Táto digitálna verzia pomôže komukoľvek správne sa orientovať, čo je zakázané a čo automat umožňuje pre každý okres. Dnes sme spustili prvú verziu, ku ktorej je možné posielať pripomienky a budeme ju postupne vylepšovať,“ uviedla vicepremiérka a ministerka informatizácie Veronika Remišová. „Štát má ľuďom a firmám pomáhať. Tento digitálny automat je jednou z ciest, ako zabezpečiť rýchlu informovanosť pre všetkých.

Digitálny Covid automat je prístupný z internetovej adresy automat.gov.sk pre mobilné zariadenia aj pre klasické počítače. Užívatelia mobilných telefónov si automat môžu jednoducho uložiť a používať ako štandardnú aplikáciu vo svojom telefóne. Stačí, ak si do prehliadača zadajú adresu, nemusia nič inštalovať.

Digitálny automat poskytuje prehľad o tom, aké aktivity a za akých podmienok môžu ľudia vykonávať v každom okrese. „Covid automat je veľmi komplikovaný mechanizmus a preto sa snažíme priniesť ho občanom v zjednodušenej digitálnej podobe. Zahrnuli sme do nej najčastejšie aktivity ľudí,“ povedala vicepremiérka Remišová.

zdroj: mirri.gov.sk

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.