Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Rozširovanie kapacity materskej školy M. Marečka

Dátum: 25.08.2021
Autor: Jana Vedejová
Počet videní: 1480
Rozširovanie kapacity materskej školy M. Marečka

V roku 2021 zaevidovali materské školy v MČ BA-DNV spolu 260 prihlášok. Prijaté boli všetky deti, ktoré spĺňajú podmienky vek do 3 rokov a trvalý pobyt v Devínskej Novej Vsi. 

K materskej škole Milana Marečka pribudne jedna nová trieda. Možno poniektorí pocítia pri tejto informácii nostalgiu, lebo nové priestory sa budú nachádzať v bývalom materskom centre Bublinka.

Devínska Nová Ves chce predísť situácii, ktorú riešia mnohé mestské časti, a síce nedostatočnú kapacitu materských škôl. Priestor bývalej Bublinky patrí našej mestskej časti. Preto bolo rozhodovanie MČ BA-DNV a riaditeľky MŠ Moniky Zelenkovej pomerne jednoduché.

Monika Zelenková vysvetľuje: „Tento rok sme prijali všetky deti s trvalým pobytom v DNV, ktoré dovŕšili tri roky a som rada, že sa rozšírime do nového priestoru, ktorý tu postupne vzniká. Rekonštrukciou získajú naše deti triedu na spanie, malú telocvičňu, kuchyňu a hrací priestor s dostatočným denným svetlom. Fólie na oknách zabezpečia, aby bolo z ulice zachované súkromie detí."

Starosta Dárius Krajčír dodáva: „Rozhodli sme sa investovať takmer 90 tis. € do rekonštrukcie priestorov, aby spĺňali všetky požiadavky hygienikov a aby sa tu deti cítili dobre. Prebieha rekonštrukcia sociálnych zariadení, podláh, stropov a kuchynky, ktorá bude vybavená tak, aby deti nemuseli prechádzať z jednej budovy do druhej."

Materskej škole sa podarilo získať dodatočný grant vo výške 9 700 € od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR na vybavenie triedy nábytkom a učebnými pomôckami. 

a_IMG_6613

Obhliadka staveniska a postupujúcich stavebných prác v bývalom materskom centre Bublinka.

IMG_6629

Dárius Krajčír, starosta MČ BA-Devínska Nová Ves


aIMG_6643

Monika Zelenková, riaditeľa MŠ. M. Marečka

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.