Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pribudli elektronické merače rýchlosti

Dátum: 14.12.2021
Autor: Veronika Mrvová
Počet videní: 1444
Pribudli elektronické merače rýchlosti

Na upokojenie dopravnej situácie

Koncom roka 2021 pribudli dve elektronické meracie zariadenia rýchlosti na Eisnerovej ulici v smere do mesta a na Opletalovej v smere z mesta. V Devínskej Novej Vsi sú to dve najvyťaženejšie dopravné ulice. Merače rýchlosti sú inštalované pred priechodami pre chodcov a na to, aby si vodiči uvedomili ako rýchlo idú a následne spomalili svoju jazdu. Práve na týchto uliciach sa pohybuje množstvo obyvateľov a detí idúcich do škôl a z nich. 

Okrem rýchlosti merajú aj frekventovanosť premávky

Merače rýchlosti poslúžia aj ako počítacie zariadenia. Analýza údajov ukáže či v týchto úsekoch je nevyhnutná častejšia kontrola (napr. Policajným Zborom) a častejšia kontrola rýchlosti vozidiel.

V minulosti bolo zaevidovaných viacero nehôd na uliciach Eisnerova a Opletalova. Merače rýchlosti boli inštalované so zámerom upokojenia dynamickej dopravy na týchto uliciach. Čisto Devínska iniciatíva má za cieľ zbezpečnenie premávky. Zo skúseností vieme, že obdobné merače rýchlosti už pomohli s upokojením dopravnej situácie na Istrijskej ulici. 

V budúcoročnom pláne je pridať merače na ulicu Na hriadkach, ktorá je príjazdová a na ulicu Jána Jonáša a tiež z hľadiska rýchlosti problémová.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.