Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Poľovačka na Devínskej Kobyle

VIDEO
Dátum: 19.01.2022
Autor: Veronika Mrvová
Počet videní: 319
Poľovačka na Devínskej Kobyle

Premnoženie je aj kvôli globálnemu oteplovaniu

Dňa 12. januára sa konala kolektívna poľovačka, ktorú organizovala PS Devínska Kobyla. Poľovačka sa konala z dôvodu eliminovania diviačej zvery, ktorej je momentálne nadbytok. Trasa, ktorú poľovníci prešli mala asi 8 km. S poľovačkou začali pred 9 hodinou a skončili o 15-stej. 

Podarilo sa streliť 19 kusov diviačej zvery. Každé strelené zviera musíte ošetriť, odobrať vzorky, ktoré sa posielajú na veterinárnu správu. Ak je všetko v poriadku, zvierata prídu vykúpiť na príklad do veľkého obchodu s potravinami. 

Prečo je diviačia zver tak premnožená? Poľovník Martinovič prezradil, že na západnom Slovensku sa mor ošípaných nenachádza a však môže sa stať, že ho prenesú aj turisti na znečistených topánkach z revíru do revíru. Odlov sa konal kvôli premnoženiu. V dnešnej dobe aj kvôli globálnemu oteplovaniu a jednoduchšej dostupnosti k potrave samica diviaka vrhne za rok zva krát mladé. V minulosti diviaky vrhli mladé len raz ročne. Tým pádom sa zdvojnásobuje počet diviakov na území.

Poľovačka na Devínskje Kobyle

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.