Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Príhovor Dáriusa Krajčíra pri príležitosti veľkonočných sviatkov

Počet videní: 1251
Príhovor Dáriusa Krajčíra pri príležitosti veľkonočných sviatkov

Príhovor starostu Devínskej Novej Vsi - Dáriusa Krajčíra pri príležitosti veľkonočných sviatkov

Milí Devínskonovovešťania,

veľkonočné sviatky patria medzi najkrajšie sviatky jarného obdobia. Symbolizujú znovuzrodenie a tajomstvo nového života. 

Očakávame od nich, že nám prinesú duchovný pokoj a prostú ľudskú radosť pre seba i naše rodiny.

Život to však v tohtoročnú jar obrátil naruby. Kvôli pandémii nemôžeme tieto sviatky stráviť so svojimi najbližšími v kruhu rodiny, či našich priateľov. To nám však nemôže zabrániť, aby sme si navzájom – s tými, s ktorými toto obdobie prežijeme spolu v domácnostiach – neprejavovali lásku a úctu. 

Dnešná technika nám umožňuje spojiť sa s tými, na ktorých nám záleží, aj na diaľku. Preto komunikujme spolu a dodávajme si navzájom odvahu, že toto náročné obdobie bude mať raz svoj koniec. 

Po skončení pandémie nás čaká náročné obdobie a budeme potrebovať veľa síl, aby sme mohli pokračovať v našich plánoch. Zoberme si príklad z prírody a buďme aj my silní. Aj tá sa vždy pozviecha, hoci jej ľudstvo neustále zasadzuje množstvo rán. Preto využime obdobie veľkonočných sviatkov na nabratie novej energie a odhodlania pre ďalšie obdobie. 

Dovoľte mi na záver poďakovať vám všetkým za solidaritu a ochotu pomáhať tým, ktorí nás v týchto dňoch najviac potrebujú. Ako sme sa počas uplynulých dní presvedčili, ....v ťažkých chvíľach sme všetci jedna veľká rodina. Verim, že spoločnými  silami a s úprimnou solidaritou zvládneme všetky ťažkosti a výzvy budúcnosti.

Požehnané prežitie Veľkonočných sviatkov!

Dárius Krajčír, váš starosta