Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Posilnenie úlohy Volkswagenu Slovakia

Dátum: 09.11.2020
Autor: Jana Vedejová
Počet videní: 1417
Posilnenie úlohy Volkswagenu Slovakia

Slovenské tlačové agentúry TASR a SITA uverejnili správu prebratú z nemeckého časopisu Automobilwoche.

 

Šéf koncernu Volkswagen (VW) Herbert Diess v interview potvrdil, že VW bude masívne investovať do závodu VW Slovakia v Bratislave. Toto rozhodnutie priamo súvisí „s ťažkým rokom“, lebo koronakríza spôsobila prehodnocovanie potreby ďalších kapacít koncernu. Pôvodne sa mal totiž postaviť nový závod na produkciu vozidiel novej generácie značky Superb a Passat pri tureckom Izmire.

Riaditeľ automobilky pochválil umiestnenie na Slovensko. "V porovnaní s Tureckom to neznamená žiadne nákladové nevýhody," vysvetlil. Spoločnosť však vybudovaním nového závodu chcela získať väčší podiel na tureckom trhu, čo teraz nemôže, a to podľa Diessa zostáva nevýhodou. Automobilka svoje rozhodnutie ohľadom novej tureckej fabriky niekoľkokrát odložila aj pre turecké vojenské operácie v Sýrii.

V priebehu júla podpísal koncern s vládou SR „Spoločné vyhlásenie zámerov“ (Letter of Intent). VW v tom období intenzívne prehodnocoval svoju výrobu vo všetkých závodoch vo svete. Investícia potvrdená šéfom koncernu v posledných dňoch dosahuje nad všetky očakávania výšku až jednej miliardy eur.

(Zdroj: TASR, SITA)

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.