Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V Duálnej akadémii vysadili 14 nových ovocných stromov

Dátum: 15.06.2021
Autor: Jana Vedejová
Počet videní: 992
V Duálnej akadémii vysadili 14 nových ovocných stromov

Udržateľnosť a biodiverzita sa stali aj v Duálnej akadémii súčasťou a dôležitou hodnotou pri plánovaní vonkajšieho areálu školy a fungovaní školy.

V minulom roku sa zamestnancom školy a učiteľom podarilo v rámci dobrovoľníckej akcie „Naše mesto“ obnoviť detské ihrisko v Stupave a jeho trávnik. Takisto sa zaviedol nový spôsob triedenia odpadu v interiéri školy.

Na každej chodbe majú žiaci k dispozícii viacero triediacich kontajnerov zvlášť na plast, papier a zmes.  Pomaly sa preto triedenie odpadu stáva každodennou samozrejmosťou. Pre tých žiakov, pre ktorých je triedenie ešte stále neznáme alebo ho považujú za komplikované, pripravuje škola rôzne osvetové aktivity, ako napríklad diskusie s odborníkmi a interaktívne aktivity na jednoduché osvojenie si triedenia. 

Najaktuálnejšou „zelenou“ aktivitou bolo vysádzanie ovocných stromov priamo v areáli školy. V spolupráci s DENOVOU (Príspevkovou organizáciou mestskej časti Bratislava — Devínska Nová Ves) a jej ochotnými odborníkmi sme v máji tohto roku spoločne so žiakmi zasadili 14 nových ovocných stromov - hrušky, čerešne, slivky, orech, marhule, moruše a jablone. Všetko odrody, ktoré sú vhodné na pestovanie v našich podmienkach. Akcie sa zúčastnili študenti prvého a druhého ročníka, ktorí budú mať šancu, ešte počas svojej pôsobnosti na Duálke, zažiť aj zber chutných a hlavne zdravých plodov.

Romana Sládeková z Duálnej akadémie: "Ďakujeme DENOVE a mestskej časti Devínska Nová Ves za podanú pomocnú ruku. Sme radi, že spoločne so žiakmi a učiteľmi vieme malými krokmi prispieť k čistejšiemu a pestrejšiemu prostrediu okolo nás."

sadenie_3_upr

 

sadenie_upr_1

 

vsetky_stromy_upr

Zdroj. Duálna akadémia, z.z.p.o.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.