Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

MŠVVaŠ SR sprístupnilo rodičom a žiakom nový online vzdelávací systém www.ucimenadialku.sk

Dátum: 25.03.2020
Autor: Devínska Nová Ves
Počet videní: 1579
MŠVVaŠ SR sprístupnilo rodičom a žiakom nový online vzdelávací systém www.ucimenadialku.sk

Dávame do pozornosti nový online vzdelávací systém z dielne MŠVVaŠ SR. Web stránka je určená pre učiteľov, rodičov i žiakov - ako nástroj oficiálnej komunikácie počas prerušeného vyučovania na školách 

Ministerstvo školstva sprístupnilo pre rodičov a žiakov nový online vzdelávací systém

www.ucimenadialku.sk

 
Táto web strínka vznika v spolupráci MŠVVaŠ SR s viacerými mimovládnymi organizáciíami - ako nástroj oficiálnej komunikácie počas prerušeného vyučovania na školách a prerušenej prezenčnej výučby na vysokých školách v čase epidémie koronavírusu.
 
Cieľom webovej stránky je pomôcť pedagogickým a odborným zamestnancom, manažmentu a zriaďovateľom škôl, ale i žiakom, študentom a rodičom zorientovať sa v množstve informácií, odporúčaní a usmernení, ako aj pomôcť všetkým aktérom počas prerušenia vyučovania či prezenčnej výučby nachádzať riešenia vzniknutej situácie.
 
Platné opatrenia v čase epidémie koronavírusu
 
Prerušuje sa vyučovanie vo všetkých školách a školských zariadeniach od 30.3. až do odvolania.
 
Taklisto sa ruší testovanie žiakov základných škôl - t.j. overovanie vedomostí žiakov 9 ročníkov základných škôl a 4 ročníkov osemročných gymnázií na školský rok 2019/2020.
 
Ruší sa aj externá časť maturity a písomná časť internej maturity (riadny aj náhradný termín na tento školský rok). Interná maturita sa bude konať do 2 týždňov od obnovenia vyučovania v termíne do 30.6.2020.
 
Prihlášky na stredné školy je možné podať do 15.5. A to bez nutnosti prikladania potvrdení o zdravotnom stave. Prímačky na stredných školách sa uskutočnia najneskôr do 30.06.
 
Zápis do prvého ročníka základných škôl sa uskutoční v čase od 15.- 30.04 avšak bez osobnej prítomnosti detí.
 
Aj podávanie prihlášok do materských škôl je posunuté na 30.04 - 31.05. takisto bez nutnosti prikladať potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa.
 
Vysoké školy takisto pripravujú vlastnú smernicu. s opatreniami