Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Cyklomost slobody je nepoškodený a bezpečný. Opäť sa otvára verejnosti

Dátum: 15.07.2020
Autor: Admin
Počet videní: 1570
Cyklomost slobody je nepoškodený a bezpečný. Opäť sa otvára verejnosti

Cyklomost slobody je nepoškodený a bezpečný. Opäť sa otvára verejnosti

Cyklisti i peší turisti sa opäť môžu vrátiť na Cyklomost slobody.

Potvrdil to statik, ktorý zhodnotil, že neprišlo k jeho poškodeniu, je bezpečný a prevádzkyschopný. 

Informácia o kamióne na cyklomoste ma šokovala. Je to absurdné a trestuhodné. Vodič ohrozil seba, životy iných aj statiku mosta. Takéto konanie je neakceptovateľné a verím, že bude vyvodená zodpovednosť,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Cyklomost, konštruovaný pre peších, cyklistov a záchranné zložky, bol z bezpečnostných dôvodov uzatvorený a podrobený diagnostickej skúške. Jej komplexnú správu obdržal Bratislavský samosprávny kraj včera a píše sa v nej nasledovné: “Ťahač s návesom, ktorý sa na lávke nachádzal, svojou hmotnosťou 40 ton mierne prekonal hmotnosť zaťaženia, ktoré bolo aplikované počas zaťažovacej skúšky mosta – 4 nádrže naplnené vodou celkovej hmotnosti 37,88 tony. Statický výpočet preukázal, že konštrukcia je v poriadku. Nakoľko pri diagnostickom prieskume neboli zistené statické poruchy nosných prvkov od mimoriadneho zaťaženia, dajú sa potvrdiť výsledky statického výpočtu, t. j. Cyklomost Slobody v Devínskej Novej Vsi je prevádzkyschopný.”

Verím, že podobný prípad sa nebude opakovať, a že cyklomost bude ešte dlhé roky slúžiť nám všetkých, bude naďalej využívaný ako spojovací článok regionálnej siete rakúskych a slovenských cyklotrás cyklistami, ale bude robiť radosť aj peším turistom pri ich prechádzkach, uzavrel Juraj Droba, predseda BSK.

 

Zdroj: www.bratislavskykraj.sk