Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

NESKĹZNITE PRI JARNÝCH ÚPRAVÁCH NA HRANU ZÁKONA!

SÚBOR
Dátum: 01.04.2021
Autor: Devínska Nová Ves
Počet videní: 949
NESKĹZNITE PRI JARNÝCH ÚPRAVÁCH NA HRANU ZÁKONA!

POZOR NA NEPOVOLENÝ VÝRUB DREVÍN!!!

 

Slnečné počasie nás čoraz viac nabáda k prácam na záhradách. Medzi tie patria aj výruby a orezy krovín a stromov. Nezabúdajte však na to, že aj takáto činnosť podlieha príslušným zákonom a iným všeobecne záväzným právnym predpisom!

Príkladom je prípad zo štvrtého bratislavského okresu. Na základe oznámenia na linke 158 bola včera krátko po 09.00h vyslaná hliadka PZ na Devínsku cestu, kde malo dôjsť k nelegálnemu výrubu stromov.

Hliadka na mieste hodnovernosť tohto oznámenia preverila, a zároveň sa skontaktovala s členmi Štátnej ochrany prírody. Tí prijali prvotný oznam a na miesto privolali následne políciu. V blízkosti zastávky MHD sa nachádzalo motorové vozidlo s prívesným vozíkom, na ktorom bolo naukladané spílené drevo. Policajti na mieste oslovili osoby, ktoré sa nachádzali v blízkosti vozidla. Tie nevedeli hodnoverne preukázať platné povolenie na výrub stromov.

Výrubom minimálne 14 ks viacerých druhov stromov bez súhlasu oprávneného štátneho orgánu a zároveň bez splnenia ohlasovacej povinnosti, bola spôsobená škoda v celkovej výške viac ako 3.000,- €. Prípadom sa v súčasnosti zaoberajú policajti okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV. Zo strany vyšetrovateľa PZ bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu porušovania ochrany stromov a krov.

 

 

Tlačová správa

Michal Szeiff
oddelenie komunikácie a prevencie

Krajské riaditeľstvo
Policajného zboru v Bratislave

 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Tlačová správa - NESKĹZNITE PRI JARNÝCH ÚPRAVÁCH NA HRANU ZÁKONA! Veľkosť: 39.9 kB Formát: docx Dátum: 1.4.2021

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.