Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Celozávodná dovolenka vo Volkswagen Slovakia

Dátum: 03.08.2021
Autor: Jana Vedejová
Počet videní: 3113
Celozávodná dovolenka vo Volkswagen Slovakia

od 2. do 13. augusta 2021

  • Odstávka výroby v závodoch v Bratislave a Martine

  • Dva týždne vyhradené na údržbu zariadení a úpravy vo výrobných prevádzkach

Spoločnosť Volkswagen Slovakia vypla na dva týždne výrobné linky. Tisícky zamestnancov budú čerpať dvojtýždňovú celozávodnú dovolenku. Plánovaná odstávka produkcie v bratislavskom a martinskom závode bude trvať od 2. do 13. augusta 2021. Výroba nástrojov v Stupave bude pokračovať bez prerušenia.

Počas letnej plánovanej odstávky výroby bude v nasadení niekoľko stoviek zamestnancov predovšetkým z oddelenia údržby a plánovania, ktorí budú spoločne s pracovníkmi dodávateľských firiem realizovať naplánované práce. Väčšinou pôjde o prestavby a technologické úpravy výrobných liniek, implementácie nových zariadení, pravidelnú údržbu výrobných technológií a ďalšie úlohy vo výrobných halách, ktoré nie je možné uskutočniť počas plnej prevádzky.

V súvislosti s ohlásenou investíciou a príchodom nových generácií modelov Volkswagen Passat a ŠKODA SUPERB do Bratislavy sa počas celozávodnej dovolenky začne s prestavbovými prácami v jestvujúcej karosárni.

Na prípravných a administratívnych prácach v rámci projektu sa aktuálne naplno podieľajú najmä oddelenia plánovania v spolupráci s výrobou.

V čase plánovanej odstávky budú v nasadení aj zamestnanci ochrany závodu, zásobovania energiami či finančného útvaru, ktorých prítomnosť na pracovisku je nevyhnutná bez ohľadu na chod produkcie.

Výroba komponentov pre prevodovky a podvozky v Martine bude rovnako pozastavená na dva týždne. V pláne sú práce v oblasti údržby a správy budov. Pracovať budú tiež zamestnanci zodpovední za prípravu nábehu sériovej výroby nového produktu – diferenciálu pre elektrické vozidlá.

V martinskom závode prebiehajú aktuálne práce aj mimo výrobnej haly.

V uplynulých týždňoch bola ukončená stavba chodníka spájajúceho vrátnicu závodu a autobusovú zastávku v priemyselnej zóne Sučany. Nový chodník s elektrických osvetlením vo vysokej miere prispeje k bezpečnosti chodcov. Dokončenie napojenia na existujúci chodník bude mať v kompetencii obec Sučany.

Zároveň sa začala v Martine stavba nového parkoviska pre zamestnancov s kapacitou 49 parkovacích miest, čím stúpne celková kapacita parkovania na vyše 360 parkovacích miest. Po zemných výkopových prácach bude nasledovať inštalácia odlučovača ropných látok a dažďovej kanalizácie. Predpokladané ukončenie stavby je týždeň po celozávodnej dovolenke.

 Zdroj: TS VWS

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.