Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Otužovaním za zdravím

VIDEO
Dátum: 20.01.2022
Autor: Veronika Mrvová
Počet videní: 344
Otužovaním za zdravím

Otužovanie je novým trendom. Prečo sa k nemu pridáva viac a viac ľudí? 

Otužovanie sa za posledné roky stalo veľkým trendom. Za koníčkom, ktorým dosiahnete zdravý životný štýl je silná príprava. Prezident ASL SR prezradil, že otužovanie nie je len ponorenie sa do ľadovej vody, ale aj miernejšie obliekanie sa, či zníženie teploty v byte, alebo sprchovanie v studenej vode. Kým sa človek dostane do jazera, predchádza tomu dlhšia príprava. Ak majú ľudia kardiovaskulárne ochorenia, ochorenia srdce, alebo ciev, cukrovku a iné malo by byť na zváženie, či človek otužovať v jazere bude. Znižovaie teploty postupne v živote je vhodné pre kohokoľvek. 

Otužovanie začína byť čoraz obľúbenejším trendom aj vďaka tomu, že Wim Hof napísal knihu o otužovaní. Táto kniha bola veľkým štartérom pre veľa ľudí na to aby začali otužovať. K novému trendu prispela aj pandémia, kedy ľudia hladali spôsoby ako vystúpiť so svojej komfortnej zńy. 

Pred vstupom do vody každý otužilec musí precvičiť svoje telo a rozprúdiť cievy. Otužilci vykonávajú túto záľubu aj vďaka endorfínom, ktoré sa im po ponore vyplavia do tela. 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.