Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Príspevok pri narodení dieťaťa

Príspevok môže byť poskytnutý iba na základe žiadosti po splnení podmienok uvedených vo Všeobecne záväznom nariadení mestskej časti Bratislava - Devínska Nová Ves č. 9/2019. 
 

Príspevok pri narodení dieťaťa vo výške 70€ poskytne mestská časť matke, ktorá dieťa porodila a má trvalý pobyt v mestskej časti.
Príspevok je možné poskytnúť po dovŕšení 3. mesiaca života dieťaťa a nárok na príspevok zaniká uplynutím dvoch rokov veku dieťaťa.
Príspevok je poskytovaný na základe písomnej žiadosti, kde je potrebné priložiť kópiu rodného listu dieťaťa aj potvrdenie od detskej lekárky. Pri podaní žiadosti je potrebné predložiť občiansky preukaz na kontrolu miesta trvalého pobytu.
O priznaní alebo nepriznaní príspevku rozhoduje starosta mestskej časti. Žiadateľovi sa rozhodnutie doručí písomne.
Odo dňa prevzatia rozhodnutia začína plynúť 15 dňová lehota na odvolanie sa voči rozhodnutiu. Ak s rozhodnutím súhlasíte, môžete sa vzdať odvolania, čím urýchlite lehotu na vyplatenie príspevku.  30 dňová lehota začne plynúť dňom právoplatnosti rozhodnutia - to je buď po uplynutí doby na odvolanie sa (15 dní) alebo dňom doručenia písomného vzdania sa odvolania mestskej časti.

 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Žiadosť o príspevok pri narodení dieťaťa Veľkosť: 221.6 kB Formát: pdf Dátum: 11.3.2020