Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Počas veľkonočných sviatkov budú platiť na celom území Slovenska prísne opatrenia

Dátum: 06.04.2020
Autor: Devínska Nová Ves
Počet videní: 807
Počas veľkonočných sviatkov budú platiť na celom území Slovenska prísne opatrenia

Na základe odporúčania konzília odborníkov prijala vláda SR v súvislosti s COVID-19 viaceré sprísnené opatrenia obmedzujúce slobodu pohybu osôb na území Slovenskej republiky od 8. apríla rána do 13. apríla do polnoci. 

Na základe odporúčania konzília odborníkov prijala vláda SR viaceré opatrenia, ktorými rozšírila opatrenia obmedzujúcu slobodu pohybu osôb na území Slovenskej republiky od 8. apríla rána do 13. apríla do polnoci. 

Dodržiavanie zákazu by mali kontrolovať zložky rezortov vnútra a obrany a za nerešpektovanie opatrení hrozia postihy. 

Výnimku z obmedzenia majú ľudia, ktorí cestujú do alebo zo zamestnaania, na nákupy, na návštevu k lekárovi, alebo potrebujú ísť do zdravotníckeho zariadenia, na pohreb príbuzného, či pobyty v prírode v rámci Bratislavy, Košíc, alebo okresu. Hranice okresu, prípadne územia Bratislavy a Košíc, je potrebné rešpektovať aj v prípade starostlivosti o príbuzného či susedskej výpomoci.

Zároveň vláda na spomínané obdobie zakázala uplatňovanie práva pokojne sa zhromažďovať s výnimkou osôb žijúcich v spoločnej domácnosti. Obmedzenie má zabrániť masovému navštevovaniu počas veľkonočných sviatkov, a tým riziku regresu doterajšej pozitívnej tendencie minimalizácie šírenia nového koronavírusu na Slovensku. (Zdroj: TA3)

Takisto Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje, že verejné bohoslužby sa aj naďalej nemôžu konať ani počas blížiacich sa veľkonočných sviatkov. Mimo konania bohoslužieb môžu byť však kostoly otvorené. Vstúpiť do nich je však možné iba s prekrytými hornými dýchacími cestami (s rúškom, prípadne šatkou). Pri vchode do kostola si musia ľudia vydezinfikovať ruky, alebo musia mať k dispozícii jednorazové rukavice.