Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Detské ihriská v DNV zostávajú z dôvodu finančne a organizačne náročných hygienických opatrení naďalej zatvorené

Dátum: 07.05.2020
Počet videní: 744
Detské ihriská v DNV zostávajú  z dôvodu finančne a organizačne náročných hygienických opatrení naďalej zatvorené

z dôvodu finančne a organizačne náročných hygienických opatrení mestská časť zatiaľ k znovuotvoreniu detských ihrísk nepristúpi

V nadväznosti na novoprijaté opatrenia RÚVZ SR a hlavného hygienika z 5.5.2020 bol zvolaný Krízový štáb DNV s cieľom prerokovať možnosti otvorenia detských ihrísk na území Devínskej Novej Vsi. 

V zmysle opatrenia č. OLP/3795/2020 ÚVZ SR z 5.5.2020 sa uzatvárajú prevádzky voľnočasového charakteru, pod ktorých definíciu nespadajú ihriská v rámci občianskej vybavenosti, nachádzajúce sa v exteriéroch obcí, resp. mestských častí.

K znovuotvoreniu týchto zariadení je možné pristúpiť iba za predpokladu striktného dodržiavania prísnych hygienických opatrení, akými sú:
• obmedzený počet súčasne sa hrajúcich detí (odporúčanie pre rodičov zabezpečiť odstup detí v okruhu 2 metrov),
• povinnosť nosenia rúšok v zmysle aktuálne platného opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR,
• povinnosť rodičov alebo osôb sprevádzajúcich deti zabezpečiť, aby sa deti fyzicky minimálne kontaktovali,
• povinnosť rodičov alebo osôb sprevádzajúcich deti mať so sebou prostriedok na dezinfekciu rúk.

Prevádzkovateľ každodenne pred otvorením priestor uprace, piesok prehrabe, očistí a vydezinfikuje dotykové plochy jednotlivých herných zostáv a raz za týždeň pieskovisko preleje pitnou vodou, alebo vodou zodpovedajúcou požiadavkám na kvalitu vody na kúpanie.

Uznesenie KŠ, 7.5.2020:

Vzhľadom na doposiaľ vynaložené finančné prostriedky v boji proti ochoreniu COVID-19 nie je pre mestskú časť finančne, ani organizačne možné zabezpečiť vyššie uvedené prísne hygienické opatrenia (vedúce k znovuotvoreniu detských ihrísk), preto k znovuotvoreniu detských ihrísk nepristúpi. Zároveň nariaďuje ponechať detské ihriská zatvorené až do odvolania s označením nezabezpečenej prevádzky.