Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pošta melie z posledného

Dátum: 23.02.2021
Autor: Devínska Nová Ves
Počet videní: 3807
Pošta melie z posledného

Veľa zamestnancov je nakazených koronavírusom.

Na pošte v Devínskej Novej Vsi je dlhodobo nepriaznivá situácia. Ľudia musia čakať na vybavenie pri priehradke aj niekoľko desiatok minút.

Na situáciu nás upozornila čitateľka Mária. V Devínskej Novej Vsi žije s rodinou roky neďaleko pošty, ktorá sa nachádza na ulici Pavla Horova.

ČAKANIE NA LIST 45 MINÚT

„Zásielky si väčšinou nechám doručiť kuriérom alebo do Balíkoboxu, no keď príde list z úradov do vlastných rúk, musím ísť osobne na poštu,“ vysvetľuje Mária. Na pošte bola aj minulý týždeň, na prebratie listu čakala v rade 45 minút, čo je podľa jej slov o dosť dlhšie ako v minulom roku.

Počula, že na pošte pracuje málo zamestnancov pre nákazu koronavírusom, preto sa snaží byť ohľaduplná. „Podľa mňa by ale ďalšia pobočka pošty odbremenila tú na Pavla Horova,“ dodáva na záver.

VYPADLA SKORO POLOVICA ZAMESTNANCOV

O dlhodobo nepriaznivej situácii na pošte Pavla Horova nás informovala aj vedúca odboru komunikácie a marketingu Slovenskej pošty Jana Lukáčová. Obmedzené hodiny pre verejnosť sú od 8. februára.

Z celkového počtu pracovníkov pošty je 42 % v povinnej karanténe alebo nakazených koronavírusom. „Keďže nepriaznivá pandemická situácia ovplyvňuje personálne kapacity v celom bratislavskom regióne, môže sa stať, že v niektoré dni pošta nedokáže zabezpečiť dostatočný počet náhradných zamestnancov na obsadeniu pracovísk, čo spôsobuje dlhšiu čakaciu dobu. Prosíme preto klientov o pochopenie a trpezlivosť a uisťujeme ich, že sa usilujeme robiť všetko pre čo najplynulejšie a najrýchlejšie poskytovanie služieb,“ uviedla Lukáčová.

Aktuálne otváracie hodiny sú na webovej stránke Slovenskej pošty TU. 

Keďže otváracie hodiny sa aktuálne môžu kedykoľvek zmeniť, odporúča sa pred návštevou pošty overiť si otváracie hodiny priamo na webovej stránke. Ak by ste chceli využiť služby inej pošty, najbližšia sa nachádza v nákupnom centre Bory Mall alebo v obchodnom centre Saratov v Dúbravke.

REAGUJÚ AJ SAMOTNÍ ZAMESTNANCI POŠTY

Kritika na náhle zmeny v otváracích hodinách pošty a dlhé čakanie sa objavila aj na sociálnych sieťach. Pani Diana je zamestnankyňou spomínanej pošty a vo Facebookovej skupine Devínska Nová Ves opísala, ako to u nich momentálne vyzerá.

„Moja funkcia je priehradkový zamestnanec. Krízová situácia si ale vyžialala aj nás štyri pracovníčky včetne pani vedúcej ísť do terénu. Ráno vychádzame z pošty s plne naloženým vozíkom, a poobede prídeme s prázdnym, 90% zásielok doručených. Berieme so sebou aj veľké kusy (všetko to, čo sa nezmestí do poštovej schránky), hoci nemusíme. Hľadáme čísla domov, ktoré častokrát chýbajú hlavne v dedine, mená na zvončekoch detto, podnájomníci nie sú označení na menovkách schránok. Dievčatá sú úplne vyčerpané, idú non-stop,“ napísala.

zdroj: BratislavaDen.sk