Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Behaj lesmi štartuje 19. júna na Devíne

Dátum: 09.06.2021
Autor: Jana Vedejová
Počet videní: 976
Behaj lesmi štartuje 19. júna na Devíne

Uvoľnenie opatrení a možnosť štartovať na hromadnom štarte pretekov. Výnimkou nie je ani bežecká séria Behaj lesmi, ktorá dostala od Ministerstva zdravotníctva zelenú.

Na Slovensku sa jedná o historicky prvý ročník, ktorý odštartuje už 19. júna v krásnom prostredí Devína. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Nebuď z toho jeleň, Behaj lesmi!

Behaj lesmi je séria 3 bežeckých pretekov v prírode, ktorá láka pretekárov na trasy z 80 % na mäkkom povrchu a zo 100 % na čerstvom vzduchu. Preteky ponúknu trasy od 3 do 20 kilometrov, vyberie si tak úplne každý - nebežec, úplný začiatočník aj pokročilý milovník rýchleho pohybu.

Vôbec prvé preteky série Behaj lesmi na Slovensku sa budú odohrávať už za 10 dní -  19.6.2021 v Devíne. Štartovať sa bude pod areálom hradu Devín, trasa pretekárov ďalej povedie cez Slovanské nábrežie a Devínske rameno pretekárov dovedie až do očarujúceho lesného prostredia Malých Karpát. Dlhšia trasa ponúkne ďalšie krásne výhľady na Škaricu, Kráľov vrch či Jezuitský les. Trasy na Devíne sú v dĺžke 12 km, 20 km a tiež v nesúťažnej charitatívnej variante VoltaRUN, ktorá má 5 km. Súčasťou budú aj Detské preteky Dr.Max, ktoré budú v dĺžke 500 m alebo 1000 m.

Pomáhať pohybom je radosť

VoltaRUN je séria nesúťažných behov a chôdze pre malých i veľkých, pre doprovod pretekárov, hendikepovaných alebo pre tých, ktorí si zatiaľ na klasické trasy série Behaj lesmi netrúfnu. VoltraRUN je tu skrátka pre všetkých, ktorí si chcú užiť radosť z pohybu v prírode, bez ohľadu na vek alebo kondíciu a ešte k tomu aj fandiť ostatným pretekárom na špeciálnom povzbudzovacom mieste na trase. Na všetkých účastníkov čaká nenáročný 3 až 5 kilometrový okruh v nádhernom prostredí všetkých lokalít pretekov Behaj lesmi. Účasťou na VoltaRUNE pomáhate spolu s Nadáciou Televízie Markíza deťom s postihnutím pohybového aparátu.

 

Každý si nájde to svoje

Či už ste skúsený pretekár, alebo bežecký nováčik, pretekoch Behaj lesmi si každý nájde svoju ideálnu trasu. O nič neprídu ani najmenší pretekári, na Behaj lesmi si môžu zasúťažiť na Detských pretekoch Dr. Max, ktoré budú súčasťou všetkých troch miest. Každý detský pretekár dostane od Dr.Max krásne pretekárske tričko.

 

Ekológia je na prvom mieste, bežíme v súlade s prírodou

Preteky sú v krásnych, ničím nerušených lokalitách, ktoré si zasluhujú špeciálny obdiv a starostlivosť. Na pretekoch bude samozrejmosťou triedenie odpadu a v spolupráci s Dr.Max zavádzajú Behaj lesmi tzv. Speedcupy. Tieto kelímky z termoplastického polyuretánu je možné počas okamihu zbaliť do vrecka či praktickým pútkom zavesiť. Behaj lesmi sa tak radí k prvým hromadným akciám, ktoré sa takto razantne zbavujú všetkých jednorazových plastových kelímkov.

Informácie pretekári nebudú dostávať v obálke, ale budú vytlačené rovno na štartovnom čísle alebo online. Každý z pretekárov dostane úvodný balíček v taške z NEplastového materiálu, ktorý je šetrný k prírode.

Majestátne kopce, dychberúce výhľady a krátky návrat do dôb starých povestí a bájí ti zaručia nezabudnuteľný zážitok. Poďte si užiť jedinečnú a priateľskú atmosféru pretekov v obklopení prírody a vybehnite v ústrety lesnému dobrodružstvu. Do konca online registrácií už nezostáva veľa času, tak neváhajte a prihláste sa do 16. júna na stránkach www.behajlesmi.sk

V poradí druhé preteky série sa budú konať 17.7.2021 v malebnom prostredí Veľkej Fatry. Poslednými pretekmi série Behaj lesmi 2021 budú preteky v Štiavnických vrchoch, ktoré sa uskutočnia 21.8.2021.

Foto_Devín_BL

Zdroj. Behal lesmi 

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.