Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V nedeľu podvečer nás zasiahne víchrica Yulia, očakávajú sa škody na majetkoch

Dátum: 23.02.2020
Autor: Devínska Nová Ves
Počet videní: 2593
V nedeľu podvečer nás zasiahne víchrica Yulia, očakávajú sa škody na majetkoch

Miestami dosiahne vietor silu víchrice a maximálne nárazy vetra môžu dosahovať až rýchlosť 120 km/h. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.

Strednou Európou sa v nedeľu preženie veľmi silný nárazový vietor a to vrátane celého nášho územia. Tento silný, západný, nárazový vietor sa očakáva na celom území od nedeľňajšieho večera až do pondelka. 
 
Najveternejšie bude v koridore medzi Malými Karpatami a Alpami okolo 18:00 hod. Miestami dosiahne silu víchrice a maximálne nárazy vetra môžu dosahovať rýchlosť až okolo 120 km/h. Najsilnejšie nárazy vetra zaznamenáme na Slovensku z nedele na pondelok medzi 21:00 hodinou večer až 03:00 hodinou ráno.
Zdroj /foto: imeteo.sk
 
Z vyššie uvedeného dôvodu upozorňujeme obyvateľov na varovanie vydané SHMU, ktoré hovorí - že táto rýchlosť vetra predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.
 
Jav: Vietor
Stupeň: 2. stupeň
Trvanie javu: od 23.2.2020 21:00 do 24.2.2020 06:00
Výstraha:
V okrese Bratislava sa MIESTAMI očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 23 - 29 m/s (85 - 105 km/h).
Zdroj: SHMU