Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

La La Silo - Krajina

Dátum: 07.06.2022
Autor: Veronika Mrvová
Počet videní: 1253
La La Silo - Krajina

Výstava "O sýpkach s víziou"

  • Kedy:  9.7. - 7.8. 2022
  • Kde: F-Centrum, Istrijská 4
  • V čase: Piatok až nedeľa od 13:00 do 18:00

Dolnorakúske poľnohospodárske oblastí tvorí viac ako 150 obilných síl. Sú to nádrže, vysielače, orientačné body a rozhľadne vo vidieckych oblastiach. Hoci ich funkcia je vždy rovnaká, neexistujú silá, ktoré by boli konštrukčne identické.

Silá boli predmetom projektu

Žiadne silo nie je také isté ako to druhé. Na tento fakt sa v interdisciplinárnej práci zamerali umelci a skúmali silá z rôznych perspektív. Umelci ako Hilde Fuchs, Thomas Hörl,  Johanna a Helmut Kandlovi, Felix Malnig, Heidi Pretterhofer, Oto Hudec, Ema Lančaričová, Jürgen Rendl a Martina Šimkovičová V sa interdisciplinárnej práci venujú konštrukcii sila, pohľadom z blízka, z diaľky a z vtáčej perspektívy

Vernisáž a výstava, ktorá potrvá až do augusta

  • Kedy:  9.7. 2022 o 17:00
  • Kde: F-Centrum, Istrijská 4

V F-Centre v Devínskej Novej Vsi sa 9. júla o 17. hod. odohrá vernisáž výstavy La La Silo - Krajina "O sýpkach s víziou". Výstavu bude možné navštíviť do 7.8. 2022. Desať umeleckých projektov z Dolného Rakúska a Slovenska skúma kontext a súvislosti obilných síl umiestnených na oboch stranách Moravy. Príďte si pozrieť ich výstavu do F-Centra.

Zdroj: viertelfestival-noe

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.