Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Výzva na pomoc

Dátum: 25.06.2021
Autor: Jana Vedejová
Počet videní: 1089
Výzva na pomoc

Južnú Moravu zasiahlo ničivé tornádo. Mestská časť Bratislava-Devínska Nová Ves vyzýva svojich obyvateľov na pomoc obetiam.

VÝZVA NA POMOC OBETIAM PRÍRODNEJ KATASTROFY V ČR

 
Vážení Devínskonovovešťania,
 
obraciam sa na vás spolu s DHZ Devínska Nová Ves a našou mestskou častou s prosbou o pomoc pre zasiahnuté obce, mestá a obyvateľov prírodnou katastrofou v ČR. Momentálne je podľa našich informácií, zo zasiahnutej oblasti, najviac potrebná balená pitná voda a trvanlivé potraviny. Preto vás chceme požiadať, ak máte záujem prispieť s touto formou pomoci, kontaktujte dohľadové centrum na čísle 02/32 33 33 32, ktoré koordinuje zbierku spolu s DHZ Devínska Nová Ves. Urobte tak čo najskôr, do večerných hodín.
Naša pomoc bude následne distribuovaná do Hodonína, kde koordinačný štáb sústreďuje pomoc pre postihnuté oblasti. Veľmi pekne ďakujeme za prejavenie akejkoľvek solidarity a pomoci.
Poprosím vás Devínskonovovešťania o zdieľanie tejto výzvy. Čas je v tomto prípade najdôležitejší, nech sa informácie o zbierke dostanú v čo najkratšej dobe k ľuďom ochotným pomôcť.
 
S vďakou a úctou
 
Dárius Krajčír
starosta Devínskej Novej Vsi
 
 
O UDALOSTI
 
V juhomoravskom okrese Hodonín vo štvrtok večer zaznamenali tornádo, ktoré zrovnalo so zemou pol obce Hrušky. V oblasti Hodonína sa počas silných búrok sprevádzaných krupobitím objavil silný veterný vír, ktorý na viacerých miestach spôsobil rozsiahle škody. Najhoršie sú na tom štyri obce: Moravská Nová Ves, Lužice, Mikulčice a Hrušky. Záchranári na južnej Morave zaznamenali obete, zatiaľ sú tri a stovky zranených. 
 
Zdroj. Pravda

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.