Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

1. slovensko-rakúske stretnutie starostiek a starostov

GALÉRIA
Dátum: 01.07.2021
Autor: Devínska Nová Ves
Počet videní: 1698
1. slovensko-rakúske stretnutie starostiek a starostov

Podujatie v rámci projektu „baum_cityregion“

BAUM je skratka pre BratislavA Umland Management alebo BratislavA Územný Manažment.

V projekte BAUM ide o koordináciu územného rozvoja hlavného mesta SR a okolitých rakúskych obcí.
Región slovenského hlavného mesta Bratislava a jeho okolia je jedinečný nielen svojou polohou v srdci Európy, ale aj prítomnosťou hranice medzi Rakúskom a Slovenskom. Dynamika Bratislavy ovplyvňuje vývoj aj v okolitých, vidiecky štruktúrovaných obciach oboch štátov. Koordinovaný cezhraničný územný rozvoj tejto oblasti si preto vyžaduje popri intenzívnej harmonizácii miestnych potrieb aj vytváranie štruktúrovaných rámcových podmienok pre plánovanie.

Projekt  BAUM umožňuje a podporuje komunikáciu a harmonizáciu územno-plánovacích aktivít v regióne. Cieľom je vybudovanie fungujúceho a efektívneho manažmentu mesta a okolia medzi Bratislavou a jej okolitými obcami, krajskou samosprávou, krajinskými vládami a obyvateľstvom.

Image

CIELE PROJEKTU 

  • informačné a harmonizačné stretnutia slovenských mestských častí a rakúskych obcí s mestom Bratislava
  • vypracovanie spoločných smerníc a spoločnej stratégie územného rozvoja hraničného regiónu
  • vypracovanie urbanistickej štúdie pre Bratislavu, v ktorej budú zohľadnené záujmy zúčastnených slovenských mestských častí a rakúskych obcí

zdroj: BAUM

1. slovensko-rakúske stretnutie starostiek a starostov. 

Projektoví partneri hl. mesta SR Bratislava, NÖ.Regional.GmbH a Regionalmanagement Burgenland usporiadali v rámci projektu „baum_cityregion“  1. slovensko-rakúske stretnutie starostiek a starostov.  Stretnutie sa konalo 30. 6. 2021 v  MČ Bratislava-Petržalka a MČ Bratislava-Devínska Nová Ves.

_HMH3369

Starosta MČ Bratislava-Devínska Nová Ves, Dárius Krajčír, privítal hostí vo Vile Košťálová na Novoveskej 17.

_HMH3269
Po krátkej návšteve hostia pokračovali v ceste vyhliadkovým autobusom Cabrio a zastavili sa na Cyklomoste Slobody, kde si spravili spoločnú fotografiu._HMH3409

_HMH3431

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.